VARSLER STORRENGJØRING: Idrettspresident Børre Rognlien varsler storrengjøring i trener-Norge. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VARSLER STORRENGJØRING: Idrettspresident Børre Rognlien varsler storrengjøring i trener-Norge. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Nå blir det stor- rengjøring til jul

Jarle Aambø beklaget under hastemøte i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidentskapet i Norges Idrettsforbund (NIF) avholdt i ettermiddag og kveld et hastemøte på Ullevål sradion

Toppidrettssjef Jarle Aambø, som er i hardt vær etter at han i går innrømmet overfor Dagbladet å ha kjent til Petar Vukicevic-saken i ett år, er blant de tilstedeværende på møtet.

Etter møtet møtte idrettspresident Børre Rognlien pressen.

- Det er en storrengjøring på gang. Den skal være ferdig til jul og det skal lukte grønnsåpe i alle rom, sier han til pressen.

Storrengjøringen går etter det Dagbladet forstår ut på at Norges Idrettsforbund nå skal innføre standardkontrakter med alle som skal ha trenerverv i norsk idrett. I kontrakten må trenerne redegjøre for sine tanker og eventuell befatning med doping nå eller tidligere.

Ifølge Rognlien beklaget Aambø overfor idrettstioppledelsen i kveld at han ikke hadde informert presidentskapet om Petar Vukicevic-saken tidligere.

- Den beklagelsen har vi akseptert og han er fortsatt toppidrettssjef i morgen, sier Rognlien.

Idrettspresidenten sier at Aambø beklager at han ikke så alvoret i saken før de siste par dagene. Ifølge Rognlien skulle Aambø ønske at han hadde han hadde gjort ting annerledes.

- Jarle Aambø har ikke hatt disse e-postene Dagbladet nå trykker, bare bruddstykker av de, sier Rognlien.

Han ble videre spurt om Aambø fremdeles har tillit.

- Vi diskuterer ikke personalsaker for åpen mikrofon, sier Rognlien, som understreker at NIF ikke er ferdig med saken.

- Vi kommer til å se på hele sakskomplekset i ukene framover.

BEKLAGET: Toppidrettssjef Jarle Aambø beklaget i kveld at han ikke informerte presidentskapet om sin viten om Petar Vukicevic-saken tidligere.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BEKLAGET: Toppidrettssjef Jarle Aambø beklaget i kveld at han ikke informerte presidentskapet om sin viten om Petar Vukicevic-saken tidligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer