Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå blir det ulovlig å lønne renholdere under 151,56 kroner i timen

Renholdsbransjen blir allmenngjort.

BLIR ALLMENNGJORT: Allmengjøring av renholdsoverenskomsten innebærer at timelønnsatsen vil være kr 151,56. «Det er også allmenngjort tariffvilkår knyttet til blant annet reise, kost og losji ved arbeidsoppdrag utenfor fast arbeidssted. Det vil etter dette være ulovlig å lønne renholdere under allmenngjort timesats, og kunden vil kunne bli holdt økonomisk ansvarlig dersom man gjør dette og dermed velger en useriøs renholdsleverandør», skriver NHO Service i en pressemelding. 
Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET
BLIR ALLMENNGJORT: Allmengjøring av renholdsoverenskomsten innebærer at timelønnsatsen vil være kr 151,56. «Det er også allmenngjort tariffvilkår knyttet til blant annet reise, kost og losji ved arbeidsoppdrag utenfor fast arbeidssted. Det vil etter dette være ulovlig å lønne renholdere under allmenngjort timesats, og kunden vil kunne bli holdt økonomisk ansvarlig dersom man gjør dette og dermed velger en useriøs renholdsleverandør», skriver NHO Service i en pressemelding. Foto: TRULS BREKKE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladt): Renholdsoverenskomsten blir allmenngjort. Det er konklusjonen etter at Tariffnemda i dag behandlet spørsmålet.

«Dett er en full seier for LO og NHO Service», skriver NHO service i en pressemelding.

Allmengjøring av renholdsoverenskomsten innebærer at timelønnsatsen vil være kr 151,56.

«Det er også allmenngjort tariffvilkår knyttet til blant annet reise, kost og losji ved arbeidsoppdrag utenfor fast arbeidssted. Det vil etter dette være ulovlig å lønne renholdere under allmenngjort timesats, og kunden vil kunne bli holdt økonomisk ansvarlig dersom man gjør dette og dermed velger en useriøs renholdsleverandør».

GLEDENS DAG: - Dagens vedtak er et viktig skritt i kampen mot sosial dumping. Dette er en gledens dag for alle som slåss for å bedre forholdene i renholdsbransjen. Næringen lider under mange useriøse aktører og en stor svart økonomi. Allmenngjøring av renholdsoverenskomsten vil bidra til å rydde opp, sier Petter Furulund, direktør i NHO Service til Dagbladet.  

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
GLEDENS DAG: - Dagens vedtak er et viktig skritt i kampen mot sosial dumping. Dette er en gledens dag for alle som slåss for å bedre forholdene i renholdsbransjen. Næringen lider under mange useriøse aktører og en stor svart økonomi. Allmenngjøring av renholdsoverenskomsten vil bidra til å rydde opp, sier Petter Furulund, direktør i NHO Service til Dagbladet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Det er ikke avklart når allmenngjøringen trer i kraft, men trolig vil dette skje til høsten.  

- Dagens vedtak er et viktig skritt i kampen mot sosial dumping. Dette er en gledens dag for alle som slåss for å bedre forholdene i renholdsbransjen. Næringen lider under mange useriøse aktører og en stor svart økonomi. Allmenngjøring av renholdsoverenskomsten vil bidra til å rydde opp, sier Petter Furulund, direktør i NHO Service til Dagbladet.  

-Dette er bra, og i tråd med partenes ønsker og intensjoner. Det er et viktig bidrag til det partssammensatte arbeidet vi har satt i gang for å rydde opp i renholdsbransjen, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til Dagbladet.

Bakgrunn for saken: Etter enighet mellom Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og NHO Service fremmet LO den 17. mars i år begjæring om allmenngjøring av Renholdsoverenskomsten. Tariffnemda behandlet i dag, tirsdag 21.06,  begjæringen og nemdas flertall har funnet at det er grunnlag for å etterkomme begjæringen. NHO Service vil komme tilbake med mer informasjon om saken så snart tariffnemdas formelle vedtak foreligger.

- DETTE ER BRA: -Dette er bra, og i tråd med partenes ønsker og intensjoner. Det er et viktig bidrag til det partssammensatte arbeidet vi har satt i gang for å rydde opp i renholdsbransjen, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til Dagbladet.
- DETTE ER BRA: -Dette er bra, og i tråd med partenes ønsker og intensjoner. Det er et viktig bidrag til det partssammensatte arbeidet vi har satt i gang for å rydde opp i renholdsbransjen, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til Dagbladet. Vis mer