Israel- og Palestina-konflikten:

- Nå blir det vanskelig for kristne å besøke hellige steder

Norske Liv Snesrud ble i helga utvist fra Israel, og var langt fra alene. - Mange ortodokse kristne skulle feire jul, men ble nektet innreise, sier Snesrud.

UTVIST: I helga opplevde Kirkens Nødhjelp-ansatte Liv Snesrud å bli utvist fra Israel. Snesrud har vært KNs stedlige representant i Palestina. Foto: Kirkens Nødhjelp
UTVIST: I helga opplevde Kirkens Nødhjelp-ansatte Liv Snesrud å bli utvist fra Israel. Snesrud har vært KNs stedlige representant i Palestina. Foto: Kirkens Nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig som Norges ferske utenriksminister, Ine Eriksen Søreide, nå er i Israel og de palestinske områdene på sitt første offisielle besøk, ble en norsk hjelpearbeider utvist fra Israel i helga, skriver den israelske avisa Ha'aretz.

Kirkens Nødhjelp bekrefter at det er deres ansatte Liv Snesrud, tidligere stedlig KN-representant i Palestina, som ble anholdt, avhørt - og så utvist.

- Jeg skulle til Jerusalem for å ha møter på vårt kontor, med kirkepartnere og flere andre. Etter avhør og timer på et interneringssenter, fikk jeg beskjed om at jeg ble utvist for å ha fasilitert illegal innvandring. Jeg reagerer sterkt på anklagene, sier Snesrud til Dagbladet.

- Grunnløse beskyldninger

​ Ha'aretz skriver at Liv Snesrud har hjulpet folk med å «få visum under feilaktige forutsetninger i flere år». Avisa skriver videre at personene som har blitt hjulpet ikke har jobbet med humanitært arbeid, men med politikk.

- Dette er grunnløse beskyldninger. Jeg har aldri jobbet med å fasilitere visumsøknader, verken da jeg ledet KNs kontor i Jerusalem eller ellers, sier Snesrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer