Nå blir det vanskeligere å sjekke skattelistene

Mediene får ikke lov til å legge ut hele listen på nettet.

<strong>SKATTELISTENE:</strong> Vil framover bli vanskeligere tilgjengelig.
SKATTELISTENE: Vil framover bli vanskeligere tilgjengelig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Heretter må du logge inn gjennom MinID for å sjekke naboens skattetall, melder Avisenes Nyhetsbyrå. Skattelistene vil være tilgjengelige for folk flest på skatteetatens hjemmesider, og bare der.

Fredag presenterer finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) det nye regelverket for offentliggjøring av skattelistene.

- Vi tar hensyn til teknologiske utviklingen, samtidig som vi holder fast ved at offentlige skattelister er en viktig forutsetning for politisk debatt om skattesystem og inntektspolitikk, sier statssekretær Roger Schjerva (SV) i Finansdepartementet.

- Vi har veid hensynene som taler for offentlighet, mot andre samfunnsmessige interesser, som personvern. Man kan kanskje si at vi gjør noen justeringer i dag for å bevare oppslutning om en offentlig skatteliste over tid, forklarer Schjerva.

Pressen vil få tilgang til en elektronisk kopi av skattelistene, men redaksjonene må forplikte seg til ikke å offentliggjøre hele eller deler av skattelistene på internett.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer