Nå blir disse tog­rutene svenske

Svenske SJ tar over togtrafikken på sju ruter i Norge: - Byråkratisk pengesløseri, sier SV-leder Audun Lysbakken.

FIKK KONTRAKT: Mandag ettermiddag kunngjorde Jernbanedirektoratet at Svenske SJ fikk kontrakten om å drive togtrafikk på sju ruter i Norge. Foto: Stefan NIlsson
FIKK KONTRAKT: Mandag ettermiddag kunngjorde Jernbanedirektoratet at Svenske SJ fikk kontrakten om å drive togtrafikk på sju ruter i Norge. Foto: Stefan NIlsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske SJ har fått kontrakten om å drive togtrafikken på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen.

Dette er andre runde av konkurranseutsetting av togtrafikken i Norge. Kontrakten er for en periode på inntil ti og et halvt år og trafikken skal starte opp fra juni 2020.

- Kundene kommer til å se de samme ansatte i nye drakter. Fra desember 2021 vil vi se en økning i antall tog som går og bedre tilbud, sier Slotsvik.

Mens kvalitet var vektet 60 prosent og pris vektet 40 prosent i konkurransen om den første trafikkpakken med blant annet Sørlandsbanen, er vektingen endret til 50 prosent pris, 45 prosent kvalitet og 5 prosent oppdragsforståelse i konkurransen om trafikkpakke nord.

Pristilbudet avgjørende

I konkurransegrunnlaget for pakken blir kvaliteten på tilbudet først sikret gjennom flere minstekrav. Det er tydelig at prisforskjellen veide tungt da Jernbanedirektoratet fattet en beslutning.

- Det gjennomsnittlige årlige vederlaget SJ Norge skal ha for å drive trafikken som inngår i denne trafikkpakken, utgjør en femtedel av hva trafikken drives for i dag, skriver Jernbanedirektoratet i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer