UROLIGENE FORTSETTER: Tross president Bashar al-Assads lovnad om at flere partier skal tillates, fortsetter urolighetene i Syria. Foto: AP
UROLIGENE FORTSETTER: Tross president Bashar al-Assads lovnad om at flere partier skal tillates, fortsetter urolighetene i Syria. Foto: APVis mer

Nå blir flere partier enn presidentens lovlige i Syria

Men de væpnede aksjonene mot opposisjonelle ser ut til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bashar al-Assad har bestemt at Syria skal kunne ha flere partier enn hans eget Baath-parti. Men de væpnede aksjonene mot opposisjonelle ser ut til å fortsette.

Assads forordning ble kjent gjennom det statlige nyhetsbyrået SANA torsdag.

I forrige måned godkjente den syriske regjeringen en lov om et flerpartisystem, og presidentens ordre betyr at loven ikke må behandles i nasjonalforsamlingen.

- Formålet med loven er å berike det politiske liv, skape en ny dynamikk og tillate en endring i den politiske makten, skriver SANA.

Men loven tillater ikke partier som er basert på religion, stammetilhørighet, regionale interesser eller bransjeorganisasjoner. Det er heller ikke lov med partier som diskriminerer på grunnlov av rase eller kjønn, ifølge det syriske nyhetsbyrået.

Politisk mangfold har vært et viktig krav fra syriske demonstranter, som har protestert mot regimet i flere måneder.

Samtidig fortsetter sikkerhetsstyrkene og hæren med sine aksjoner for å slå ned opposisjon i en rekke syriske byer. Minst tre mennesker skal ha blitt drept onsdag, og mange ble såret da det ble åpnet ild mot demonstranter i hovedstaden Damaskus, nær Deraa i sør og i Palmyra, ifølge aktivister i Syrisk observatorium for menneskerettigheter.

500 familier har også forlatt byen Hama, der hæren rykket inn med stridsvogner søndag, ifølge organisasjonen.

(NTB)