Nå blir polet selvbetjent

Selvbetjening og elefantøl i hyllene. Det er to av nyheten Vinmonopolet nå kan innføre - hvis de vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet i sosialkomiteen på Stortinget åpner nå for selvbetjening på polet. Det går fram av innstillingen om handlingsplanen for redusert bruk av rusmidler som komiteen avga i dag.

- Det blir opp til Vinmonopolet selv å avgjøre hvor mange polutsalg som skal gjøres selvbetjent. Men nå er muligheten der, sier saksordfører Einar Olav Skogholt (Ap) til NTB.

Bare regjeringspartiene går imot forslaget om å åpne for selvbetjente pol. Når saken er behandlet i Stortinget 1. desember, er ventetiden over for Vinmonopolet.

Det vil også bli tillatt å selge elefantøl på Vinmonopolet. Flertallet i sosialkomiteen, Ap, H og Frp, vil nemlig tillate salg av øl som er sterkere enn 7 volumprosent. Sosialkomitéen ber samtidig Vinmonopolet om å revurdere planene om å sette opp prisene på de billigste og de dyreste vinene.

Vin på fly

Vinløse flyturer innenlands blir det også slutt på. Flertallet, Ap, H og Frp, ber regjeringen gi tillatelse til skjenking av vin også på innenlandske flyreiser - «omgående», som det heter i innstillingen.

(NTB)