Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rundballer til støtte for barnekreftsaken:

Nå blir rundballene gule

I 2016 var det rosa rundballer til støtte for brystkreft, i 2017 kom de blå til støtte for prostatakreft. I år blir ballene gule, til støtte for barnekreftsaken.

BARNEKREFTSAKEN: I 2018 vil rundballene være gule, for å spre oppmerksomhet rundt barnekreftsaken. Foto: Terje Bendiksvik/ NTB Scanpix
BARNEKREFTSAKEN: I 2018 vil rundballene være gule, for å spre oppmerksomhet rundt barnekreftsaken. Foto: Terje Bendiksvik/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag 15. februar er den internasjonale barnekreftdagen, som brukes til å spre oppmerksomhet rundt barnekreftsaken. Å spre oppmerksomhet er også målet med de nye rundballene, skriver Felleskjøpet.

Nærmere 200 barn i Norge får kreft hvert år, ifølge Barnekreftportalen. I forhold til voksne, med rundt 30 000 tilfeller av kreft hvert år, er tallene relativt sett lave.

Felleskjøpet har startet salget av 10 000 ruller med gul plast. Norske bønder, Trioplast (leverandøren av plasten) og Felleskjøpet bidrar med ti kroner hver for hver solgte rull med gul plast, skriver Felleskjøpet. Disse 10 000 rullene vil da bli en total donasjon på 300 000 kroner til Barnekreftforeningen.

Leukemi og hjernesvulst er de vanligste krefttypene hos barn, om lag 1/3 hver av totalen. Kreft hos barn skiller seg fra kreft hos voksne fordi de oftere er aggressive typer. At kreften er aggressiv, gjør det lettere å behandle med cellegift, ifølge Barnekreftportalen. Det gjør at 75-80 prosent av barn med kreft overlever.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!