Nå blir StatoilHydro bare Statoil

Koster 200 millioner kroner.

ENDELIG FÅR BARNET NAVN: StatoilHydro har bare vært et midlertidig navn på det fusjonerte selskapet. Her er  Øystein Michelsen, Terje Riis-Johansen og plattformsjef Torkjell Stangeland på Oseberg-plattformen i Nordsjøen i november i fjor. Foto: Scanpix
 Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
ENDELIG FÅR BARNET NAVN: StatoilHydro har bare vært et midlertidig navn på det fusjonerte selskapet. Her er Øystein Michelsen, Terje Riis-Johansen og plattformsjef Torkjell Stangeland på Oseberg-plattformen i Nordsjøen i november i fjor. Foto: Scanpix Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): StatoilHydro vil stryke Hydro fra navnet. Det har styret foreslått for generalforsamlingen i dag.

- Vi har hele tiden visst at StatoilHydro var et midlertidig navn. Jeg er ikke overrasket over denne beslutningen, sier kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad til Dagbladet.no.

Navnebyttet vil koste omkring 200 millioner kroner.

- Det dyreste vil bli å skifte navn på plattformene, opplyser Aanestad.

Glad minister
Generalforsamlingen skal ta stilling til forslaget den 19. mai. Dersom det blir vedtatt, vil selskapet hete Statoil igjen fra og med første november.

- Det er en meget stor sjanse for at forslaget blir vedtatt. Noe annet ville vært sensasjonelt, sier Aanestad.

StatoilHydros største eier, staten, støtter nemlig helhjertet navnendringen.

- Jeg mener at Statoil er et godt navn, med en lang og solid forankring i nyere norsk industrihistorie. Statoil-navnet er anerkjent og respektert både hjemme i Norge og i de rundt 40 land rundt om i verden selskapet er representert i. Jeg er derfor glad for navnet som nå er foreslått, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding i dag.

Påbud om Statoil
Statoil og Hydro fusjonerte i oktober 2007. Både før og etter fusjonen var det stor strid om navnevalget, og styreformann Jan Reinås i Hydro erklærte at det var uaktuelt å kalle det sammenslåtte selskapet «Statoil».  I fusjonsprosessen skal blant annet «Liv» ha vært et aktuelt navn.

27. februar i år erklærte imidlertid Olje- og energidepartementet at «staten på generalforsamlingen bare vil stemme for et navneforslag der Statoil inngår, alene eller som den dominerende delen av et nytt navn».

- Mange ønsket seg nok et nytt navn, men valget av Statoil er som sagt ikke overraskende, sier Aanestad.

Det midlertidige navnet skal ha kostet flere titalls millioner kroner.

- Vi brukte ikke mye penger på navnet den gangen, bortsett fra noe i forbindelse med fusjonen av legale utgifter og slikt, sier Aanestad til Dagbladet.no

-IKKE OVERRASKET: Kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad. Foto: Trond A Isaksen / StatoilHydro
-IKKE OVERRASKET: Kommunikasjonssjef Ola Morten Aanestad. Foto: Trond A Isaksen / StatoilHydro Vis mer