- Nå blir Sularevet reddet

Regjeringen vil beskytte korallene i Sularevet og Greenpeace jubler.

- KOMISK: De kan ikke tillate GdF Suez å lete etter olje nå, sier Truls Gulowsen i Greenpeace til Dagbladet.no.
- KOMISK: De kan ikke tillate GdF Suez å lete etter olje nå, sier Truls Gulowsen i Greenpeace til Dagbladet.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og miljøvernminister Erik Solheim slapp en bombe da Forvaltningsplanen for Norskehavet ble lagt fram i dag.I pressemeldingen går det fram at regjeringen vil beskytte både Mørebanken og korallrevene Iverryggen og Sularevet.

Omstrid felt utenom?Debatten om oljeboring ved Sularevet har vært het på Dagbladet.no i vår. Oljeselskapet GdF Suez fikk tillatelse til oljeleting ved revet i februar i fjor gjennom den såkalte TFO-ordningen, en forenklet ordning for tildeling av letelisens, og Greenpeace oppdaget ved en tilfeldighet at oljefeltet, kalt Pumbaa, falt sammen med området der de svært spesielle dypvannskorallene befinner seg. Korallforsker Jan Helge Fosså raste.

Avdelingsdirektør Per Schive i Miljøverndepartmentet sier til Dagbladet.no at vernet ikke gjelder TFO-områdene, men resten av Sularevet, fra nå og fram til 2014. Men Truls Gulowsen i Greenpeace mener at det i praksis betyr at hele Sularevet nå vil bli vernet.

- Den eneste logiske konsekvensen av dette er at utslippstillatelse ikke vil bli gitt for TFO-området ved Sularevet, sier han til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer