Merker krigen  Amerikanske styrker har igangsatt et angrep på byen Tikrit i nord-Irak. Planen er å hjelpe lokale styrker i å ta tilbake byen fra IS. Dette bildet er av kamphandlinger tidligere denne måneden. Foto: AP Photo/Khalid Mohammed
Merker krigen Amerikanske styrker har igangsatt et angrep på byen Tikrit i nord-Irak. Planen er å hjelpe lokale styrker i å ta tilbake byen fra IS. Dette bildet er av kamphandlinger tidligere denne måneden. Foto: AP Photo/Khalid MohammedVis mer

Nå bomber USA Tikrit

Har igangsatt aksjon mot IS nord i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Det melder Associated Press.

De planlagte bombeangrepene på Tikrit har begynt, sier en anonym høytstående offiser i den amerikanske hæren til nyhetsbyrået. Dette skal være en del av USAs forsøk på å ta tilbake byen fra styrkene til IS.

Associated Press sin utstasjonerte journalist rapporterer om høye brak. Bombingen kommer i etterkant av at irakiske myndigheter selv satte i gang en offensiv mot byen uten å spørre USA om militær støtte.

På forhånd var Iraks statsminister svært optimistisk med tanke på utfallet av angrepet.
- Vi har startet den siste fasen av operasjonen. Vi kommer til å frigjøre deres land, sa han i en tale til det irakiske folket.
Ifølge AP har styrkene til Irak blant annet samarbeidet med Iran om våpen og koordinering, før USA ble med i kamphandlingene.

- De står fast. Jeg synes at det er viktig at irakerne forstår at en stødig partner vil være viktig for dem i en slik kamp, sa Pentagon-talsmannen Steve Warren tidligere i dag. 

Tikrit befinner seg nord i Irak og har vært i hendene til den islamistiske organisasjonen siden sommeren 2014. Byen skal ha rundt 30 000 innbyggere. Foreløpig er skadeomfanget etter bombingen ukjent.