LOVPRISER SAMARBEIDET: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik vender det gode til etter kaoskritikken fra Venstre-leder Trine Skei Grande. Her under budsjettforhandlinger den første samarbeidshøsten 2013. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
LOVPRISER SAMARBEIDET: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik vender det gode til etter kaoskritikken fra Venstre-leder Trine Skei Grande. Her under budsjettforhandlinger den første samarbeidshøsten 2013. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.Vis mer

- Nå bommer Trine grovt

Frp-Nesvik blåser av påstander om dobbeltkommunikasjon og kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har registrert sommerhilsenen fra Venstre-leder Trine Skei Grande fra «hytta» i Spania.

Tidligere i dag karakteriserte hun regjeringssamarbeidet som stadig mer slitsomt på grunn av Nesvik og hans flokk i Stortinget.

- Problemet ligger på Stortinget, ikke i regjeringen. Stortingsgruppa til Frp forholder seg ikke til egen regjering.

- De har utviklet en ny form for parlamentarisme, der deres egen statsråd kan gå på nederlag etter nederlag i egen stortingsgruppe, sa Venstre-leder Trine Skei Grande i et intervju med Dagbladet tidligere i dag.

Bortsett fra at han lovpriser samarbeidet med Trine og Knut Arild (Hareide) som han gjennomført omtaler på fornavn, er han klar på at lederen for regjeringens ene støtteparti «bommer grovt» i sin analyse om dobbeltkommunikasjon og kaosbilde mellom Frps mannskap i regjeringen og på Stortinget.

- Frps plikt

-- Her har hun rett og slett ikke forstått eller ikke villet forstå maktfordelingsprinsippet mellom regjeringen og Stortinget. Det er vår fordømte plikt som tillitsvalgte for Fremskrittspartiet i Stortinget å vurdere saker som kommer dit mot det partiprogrammet vi er valgt inn på, sier Nesvik på telefon til Dagbladet fra sin allerede påbegynte sommerferie på fast sted i Torrevieja.

Skjønt ferie: som nestleder i Frps programkomite har Nesvik foreløpig fylt stortingsferien med innspill til nettopp partiprogrammet.

Han mener Venstre-lederen har tatt i for å få litt større oppmerksomhet i media for sitt parti ved utgangen av stortingssesjonen.

- Ikke jævligst mulig

- Det er ikke overraskende for noen at asylavtalen er forliket som har sittet lengst inne i forhold til partiprogrammene til Frp på den ene siden og Venstre og Kristelig Folkeparti på den andre siden. Når det gjelder overgangen til et grønt regime, som Trine nevner spesielt, er vi langt mer på linje.

- Men vi prøver å finne andre løsninger enn å gjøre det jævligst mulig for folk flest med skatter og avgifter, sier Nesvik.

Og mener tre års regjeringssamarbeide med Venstre og KrF gir de beste forutsetninger for forlenget samarbeid etter at denne fireårsperioden er over.