Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå bør du skifte til vinterdekk

Meteorologisk institutt melder om mulig snø på Østlandet til helga.

TESTER VINTERDEKK: Under tøffe vinterforhold i Nord-Finland kjører erfarne dekktestere testbilen Saab 9-5 med 14 ulike dekkmerker gjennom 14 øvelser. Foto: Eric Roxfelt
TESTER VINTERDEKK: Under tøffe vinterforhold i Nord-Finland kjører erfarne dekktestere testbilen Saab 9-5 med 14 ulike dekkmerker gjennom 14 øvelser. Foto: Eric Roxfelt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):I en pressemelding varsler Statens vegvesen at på grunn av mulig snøfall i helgen som kommer, bør man skifte til vinterdekk nå.

Første snøen er den største utfordringen - Vi oppfordrer derfor bilistene til å legge om til vinterdekk hvis de skal ut å kjøre i disse områdene i helga, slik at man er forberedt hvis det skulle komme snø, sier Åsmund Møller Johansen, medievakt i Statens vegvesen Region øst.

Den første snøen fører erfaringsmessig til utfordringer for trafikantene.

- Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand til forankjørende og tilpass farten etter forholdene, oppfordrer Møller Johansen.

Sjekk værmeldingen! Vegvesenet oppfordrer også folk til å sjekke værmeldingen, trafikkmeldinger på vegvesenets nettsider og lytte til vær- og trafikkmledinger på radio.

Faren for snøvær er størst i Hedmark og Oppland, men det er også mulighet for snø i Østfold, Oslo og Akershus.

- Det er ventet en litt kjølig værtype som kommer innover mot helga. Sammen med nedbør kan det fort være at det kommer snø, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

- Dette starter nord på Østlandet og drar seg sørover mot søndag kveld, sier han.