Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå borer Røkke-selskapet sin første oljebrønn

Oljeselskapet venter først og fremst å finne gass, men olje kan heller ikke utelukkes.

OLJEBORING: Det norske oljeselskap har startet boringen på Langlitinden med riggen Transocean Barents. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix og Det norske oljeselskap
OLJEBORING: Det norske oljeselskap har startet boringen på Langlitinden med riggen Transocean Barents. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix og Det norske oljeselskap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Det norske oljeselskaps første egenopererte boring i Barentshavet starter i dag 14. januar, med undersøkelsen av prospektet Langlitinden i lisens 659, går det frem av en melding fra selskapet.

Brønnen (7222/11-2) ligger omtrent 165 kilometer nordvest for Hammerfest, som er helikopter- og forsyningsbase under operasjonen.

Boringen blir gjort av den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Barents.

Kobbe-formasjonen Målet med brønnen er å påvise hydrokarboner i Kobbe-formasjonen på Bjarmeland-plattformen.

Samme struktur ble boret i 2008, omtrent seks kilometer unna, og den brønnen påviste en liten gasskolonne i Snadd-formasjonen.

I Kobbe-formasjonen ble det påvist to soner med hydrokarboner, en ca. tre meter oljesone, og en sone litt dypere på 11 meter med olje og gass. Lisensen ble tildelt partnerskapet i februar 2012 etter TFO-runden 2011.

- Målbevisst og effektivt arbeid i partnerskapet gjør at vi nå kan bore denne brønnen knappe to år etter tildelingen, sier leder for Harstad-kontoret Terje Solheim.

Først og fremst gass Seismikken i lisensen har ifølge selskapet vist flere store kanaler i Kobbe som muligens også fungerer som såkalte stratigrafiske feller, der det kan finnes olje.

- Dette er ikke tidligere testet på denne strukturen. Målet er å påvise hydrokarboner og gode reservoaregenskaper innenfor kanalene. Det er først og fremst ventet å finne gass, men olje kan ikke utelukkes, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Det norske er operatør på lisensen med 30 prosent eierandel, like mye som Petoro. Lundin Norway eier 20 prosent, Tullow Oil Norge 10 prosent, mens Rocksource og Ithaca Petroleum 5 prosent.

Det norske solgte for øvrig 10 prosent av lisensen til Atlantic Petroleum Norge i desember, mot at Atlantic Petroleum betaler en andel av Det norskes kostnader ved boringen.

50 prosent Aker ASA Det Norske er eid 50 prosent av Aker Capital, som igjen er heleid av Aker ASA der Kjell Inge Røkke eier 68,45 prosent.

Aksjen stiger 1 prosent på Oslo Børs tirsdag.

Flere nyheter Staten vil nekte Røkke å være fisker
- Investeringen er en av de beste du kan gjøre nå
Nordmenn håper å dominere storfest i Berlin