Nå bygges det gasskraftverk

I dag begynner Statoil byggingen av gasskraftverket på Mongstad i Hordaland. Klimaaksjonen mot gasskraft varsler aksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lang tids diskusjoner fikk Statoil 10. november i fjor innvilget søknaden om å bygge et gasskraftverk på Mongstad i Hordaland. Nå er Statoil klare til å ta det første spadestikket, melder NRK.

En del av utslippene av klimagassen CO2 skal renses fra første dag gasskraftverket er i drift, omtrent 100.000 tonn. Det skjer i 2010. Resten av klimagassutslippet, som er på rundt 1,3 millioner tonn i året, skal renses fra 2014.

At byggingen starter før miljøbevegelsens klage er behandlet av regjeringen, er helt uakseptabelt, mener Klimaaksjonen mot gasskraftverk.

- Regjeringen mister all troverdighet når den snakker om at en ny og bedre klimaavtale skal avløse Kyotoavtalen etter 2012 og samtidig vil øke norske klimagassutslipp med 1 million tonn de første årene en slik avtale vil gjelde, sier Marte Mjøs Persen, nestleder i Klimaaksjonen mot gasskraftverk.

(NTB)

MOTVILLIG: Motvillig gikk SV og miljøvernminister Helen Bjørnøy med på å oppføre Norges første gasskraftverk som skal produsere strøm til det vanlige strømnettet på kommersiell basis. Foto: Scanpix
MOTVILLIG: Motvillig gikk SV og miljøvernminister Helen Bjørnøy med på å oppføre Norges første gasskraftverk som skal produsere strøm til det vanlige strømnettet på kommersiell basis. Foto: Scanpix Vis mer
ETTERSPILL Avgjørelsen om et ja til gasskraft fra regjeringen utløste sterke følelser. Ingeborg Gjærum (t.h.) gråt for miljøet og avtalen da miljøvernminister Helen Bjørnøy tok turen bort til demonstrantene i høst.