Nå danser de igjen

Frode Alnæs & co er klar for å danse igjen. I midten av februar kommer Dance With A Strangers første studioplate på over fire år, etterfulgt av en omfattende norgesturné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plata med arbeidstittelen «Happy Sounds» skulle opprinnelig vært gitt ut i november, men på grunn av mye reisevirksomhet i forbindelse med Alnæs' tv-jobbing, ble den utsatt. Men - om en uke er den ferdig miksa, og om et par uker kommer første smakebit i form av en singel.

- Og så er det full pupp, sier Alnæs fra sin base i Kristiansund. Der er han i full gang med å bygge opp et kultursenter midt i byen sammen med kona og ivrige dugnadshjelpere, men utover våren blir det full satsing på Dance With Stranger.

Trengte pause

- Etter 250 reisedager i ti år gikk vi lei. Vi trengte en pause, sier Alnæs.

Den kom etter en studioplate og «Unplugged», begge deler i 1994. En «Best of» kom riktignok i 1997, men i mai i fjor gikk gruppa i studio med nytt materiale for første gang på fire år.
- Vi ville se om energien kom tilbake, og det ble en opptur. Så gjorde vi 15- 20 spillejobber for å sjekke mottakelsen, og det var stor stemning og fulle hus over alt. Nå gleder vi oss bare til å spille ute igjen.

Alnæs forteller om en mer direkte måte å jobbe på i studio.

- Noen låter er spilt rett inn, og det var ikke vanlig i gamle dager. Det er blitt en plate mer på bandets premisser, mener Alnæs,

- Er det et nytt Dance With A Stranger vi får høre?
- Vi spiller fortsatt kommers popmusikk. Men jeg tror folk vil høre at det er en ny friskhet på plata og at det er et band som har det artig. Og så har vi bytta ut kordamene med våre egne korstemmer.

- Og Elg har klippet seg...?
- Jeg har foreslått det. Han må få seg en ny image, mener Alnæs.

- Selv kan jeg ikke gjøre så mye akkurat der...

Åge med flere

Dance With Stranger er ikke de eneste gamlingene som rører på seg denne våren. Åge Aleksandersen hviler denne uka ut på Gran Canaria før han i februar trår til med ny plate og turné. Han byr på en blanding av pop og rock, og det meldes også at han har funnet fram fuzz-boksen igjen. Åges forrige plate med eget materiale var «Med hud og hår» i 1995.

Adrian/Bjørnov er klare nå i januar, mens både Øystein Sunde, Claudia Scott, Zoo og Nordre Sving gir ut plater i mars. I mai er det klart for mer trønderrock fra TNT.