ETTERSLENGER: Os-ordfører Terje Søviknes var sistemann inn på landsstyremøtet, kvart over fire. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
ETTERSLENGER: Os-ordfører Terje Søviknes var sistemann inn på landsstyremøtet, kvart over fire. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer

Nå diskuterer ledelsen i Frp om de skal gå med på dyrere drivstoff

Landsstyremøte i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra klokka 16 sitter Frp's landsstyre i møte på partikontoret i Oslo sentrum. Det store temaet er hvordan det avgiftssky partiet skal forholde seg til en økning av drivstoffavgiften.

Ingen kommentarer

Sylvi Listhaug var svært tidlig ute klokka 15. Deretter fulgte Frp-toppene som perler på ei snor: Siv Jensen ankom 15.30, Aina Stenernsen 15.50, Solveig Horne 15.55, Anders Anundsen 16.02.

Seinest av alle var Os-ordfører Terje Søviknes, som ankom 16.16. I likhet med samtlige av de andre partitoppene ønsket han ikke å forskuttere innholdet på møtet.

Møtet har vært planlagt lenge, men det er liten tvil om at partiledelsen ønsker å lodde stemningen i landsstyret når det gjelder den omstridte drivstoffprisen. Det bekrefter da også flere fylkesledere overfor Aftenposten.

Regjeringens samarbeidspartnere Venstre og KrF har lenge etterlyst et «grønt skatteskifte» og ønsker å sette opp prisen, Venstre med så mye som ei krone literen.

Avgiftssky

Frp har som hovedsak å minske eller avskaffe avgifter, men har den seinere tida vist tegn til å være på glid når det gjelder å komme småpartiene i møte; så vel som Carl I. Hagen som Per Sandberg har uttalt at de kan gå med på en økning på 10-15 øre literen.

- Jeg tror vi kommer til å samle oss om at de som forurenser skal betale, og at alle miljøavgiftene flyttes over på drivstoffavgiften, sa Sandberg til VG i sommer.

Få tror at landsstyremøtet vil fatte et vedtak i dag. Snarere sies det at partileder Jensen ønsker å lodde stemningen, så partiet vet hvordan de skal handle i forhandlingene med småpartiene fram mot framleggelsen av det reviderte statsbudsjettet 6. oktober.