Bompenger:

Nå dobles bom­pengene i Oslo

Bompengeøkningen vil koste bilistene dyrt.

FORTVILER: Christian Meyer fra Bærum har ikke råd til å kjøpe elbil og er blant dem som fortviler over å måtte bruke over 30.000 kroner i året på bompenger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORTVILER: Christian Meyer fra Bærum har ikke råd til å kjøpe elbil og er blant dem som fortviler over å måtte bruke over 30.000 kroner i året på bompenger. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens staten årlig har krevd inn 3,4 milliarder kroner i bompenger i Oslo, økte regningen med en milliard kroner årlig fra og med 1. oktober.

De nye bompengetakstene er problematisk for bilistene som er avhengig av bil for å komme seg på jobb hver dag.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke råd til å kjøpe elbil, sier Christian Meyer til Dagbladet.

For tre år siden kjøpte han en Euro 6-bil med den nyeste dieselmotoren.

Meyer, som bor i Asker, må gjennom bomringen hver dag for å komme seg på jobb i Oslo. Å ta buss hver dag tar for lang tid. Han anslår at den nye bompengeøkningen vil koste ham rundt 3 000 kroner i måneden.

- Jeg er avhengig av bil for å levere i barnehage og komme meg på jobb. Det er ikke mulig å kjøre kollektivt på grunn av levering i barnehagen.

Helt hinsides

- Det er helt hinsides, man må jo prøve å finne seg en annen arbeidsplass, sier Lasse Ørnebakk som bor i Asker. Han er selv togpendler, mens kona, som pendler med bil hver dag til jobben berøres av bompengeøkningen. Hun må også ofte pendle i rushtiden når prisen for å komme gjennom bommen øker med ytterligere 10 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer