Nå drar Sarah Palin på valgturné

Tok farvel i Alaska i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanernes visepresidentkandidat Sarah Palin tok lørdag farvel med tilhengere i Alaska for å drive valgkamp andre steder i USA.

- Vi har litt reising foran oss de neste 52 dagene, sa Alaska-guvernøren til en jublende folkemengde i byen Anchorage.

- Men jeg kommer hjem i november, og jeg vil gjerne ta med meg min venn, sa hun, med referanse til presidentkandidat John McCain.

Samtidig gjør Demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden seg klar til å spille en mer sentral rolle i valgkampen. Han skal hjelpe Barack Obama med å samle stemmer blant hvite arbeidere, og en del av strategien går ut på å kritisere McCain, en politiker som han har samarbeidet nært med i mange år.

Mens Palin nå pryder forsidene på magasiner og trekker tusenvis av entusiastiske tilhørere til valgmøtene, har Biden til nå hatt en mer tradisjonell rolle som visepresidentkandidat, i skyggen av Barack Obama.

Men nå vil Demokratene forsøke å gi Biden en mer sentral rolle for å hamle opp med de republikanske motstandere. Valgkamparbeidere sier at Biden vil konsentrere seg om å rette skytset mot McCain, og ikke Palin.

De to reiste verden rundt sammen på slutten av 1970-tallet, da begge var medlemmer av utenrikskomiteen. Både politikerne og deres familier ble venner.

(NTB)

KLAR FOR TURNÈ: Sarah Palin og ektemannen er klare. Foto: Robyn BECK/AFP/Scanpix
KLAR FOR TURNÈ: Sarah Palin og ektemannen er klare. Foto: Robyn BECK/AFP/Scanpix Vis mer
Nå drar Sarah Palin på valgturné
POPULÆR PÅ HJEMMEBANE: Sarah-fans i Alaska.