I KINA: Tyler Winklevoss og Cameron Winklevoss representerte USA i roing i OL i 2008. Foto: AFP / MUSTAFA OZER / NTB scanpix
I KINA: Tyler Winklevoss og Cameron Winklevoss representerte USA i roing i OL i 2008. Foto: AFP / MUSTAFA OZER / NTB scanpixVis mer

Nå eier «Facebook-roer-tvillingene» Bitcoins for 246 millioner

Tapte Facebook-striden, men har til årer til båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss ble kjent for kinopublikum verden over i Facebook-filmen «The Social Network».

De to hevdet at de hadde ideen til Facebook og krevde å få kompensasjon og en eierandel i selskapet.

I 2008 inngikk de et forlik på 65 millioner amerikanske dollar, men de tapte i retten da de ønsket en utbetaling av 20 millioner dollar ekstra, samt en eierandel i Facebook.

I april i år var tvillingene, som deltok i OL i 2008, igjen i nyhetene da de hadde kjøpt Bitcoins til en verdi av 11 millioner dollar. Kort tid etter kjøpet raste Bitcoin-verdien og tvillingenes Bitcoin-beholdning ble halvert i verdi og investeringen ble latterliggjort.

VELSTÅENDE:  Cameron Winklevoss og Tyler Winklevoss omtales nå som internettentreprenører. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB scanpix
VELSTÅENDE: Cameron Winklevoss og Tyler Winklevoss omtales nå som internettentreprenører. Foto: Andy Kropa / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer

Men det ser ut til at det er de atletiske brødrene som ler sist denne gangen. Etter bunnivået i midten av april har nemlig verdien steget jevnt og trutt, til verdien plutselig begynte å stige kraftig i midten av oktober. Verdien av den opprinnelige investeringen har nå tatt tregangeren, og er verdt 33 millioner dollar, melder Washington Post.

En kilde «nær brødrene» opplyser til avisa at de to i tillegg har gjort ytterligere investeringer, og at de nå eier Bitcoins til en verdi av omtrent 40 millioner dollar, omtrent 246 millioner kroner.

Bitcon er blitt omtalt som hackervalutaen som tar over nettet. Og de gode mulighetene til å handle anonymt gjør at den er blitt brukt til lyssky handler. Bitcoin finnes ikke i fysisk forstand, men er en virtuell valuta basert på kryptografi.

De som kom seg inn tidligst, da 1 Bitcoin tilsvarte 1 dollar, har tjent store penger. 1 Bitcoin tilsvarer nå 328 dollar, ifølge Coinmill.