Nå eksploderer det av pollen i Sør-Norge

Varmere dager gir økt spredning.

POLLEN: På Østlandet og i Sør-Norge er det meldt om kraftig spredning av bjørkepollen de kommende dagene. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN / SCANPIX
POLLEN: På Østlandet og i Sør-Norge er det meldt om kraftig spredning av bjørkepollen de kommende dagene. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt én million nordmenn plages med pollenallergi, ifølge Norges astma og allergiforbund (NAAF) - og nå starter høysesongen.

- På Østlandet eksploderer det nok av pollen de neste dagene, sa meteorolog Marit Helene Jensen til Dagbladet i går, og viste til at det er meldt knallvær i store deler av landet den neste uka, med temperaturer opp mot 20 grader. Først bjørk Trond Einar Brobakk, forskerassistent ved NAAF forteller at det er bjørkepollen som nå går inn i sin høysesong.

- Bjørkepollensesongen startet for et par uker siden sør i Norge. Spredningen har kommet gradvis, men har vært kraftig de siste dagene, og vil nok øke i takt med at det blir varmere i været, sier Brobakk til Dagbladet.

Han forteller at pollensesongen for bjørk varer i omlag fire uker totalt. Deretter følger gress og burot.

Tradisjonelt sett er det mest bjørkepollen i Oslo-området, ifølge Brobakk.

- Øker astmafaren Ifølge pollenvarselet er det kraftig spredning av bjørkepollen på Østlandet og Sørlandet i dag og i morgen. Varselet opppdateres fortløpende.

Ifølge NAAF kan ubehandlet pollenallergi øke sjansene for å pådra seg astma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer