Nå eksploderer salget av nettbrett

De fleste kjøper fremdeles iPad, men det er andre produsenter som vokser mye raskere.

BRETTRUSH: Salget av nettbrett er i ferd med å passere PC-salget i Norge. I sommer kan det bli satt salgsrekord. Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji
BRETTRUSH: Salget av nettbrett er i ferd med å passere PC-salget i Norge. I sommer kan det bli satt salgsrekord. Foto: REUTERS/Kim Hong-JiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen) I løpet av første kvartal i år ble det solgt 240.000 nettbrett og 240.000 PCer i Norge.

Salget av nettbrett økte med 135 prosent, mens salget av PCer falt med 20 prosent, viser foreløpige tall fra IDC samt tall Finansavisen har samlet inn.

- I fjor fikk vi et salgsrush inn mot sommeren. Det venter vi også i år, sier salgsdirektør Andre Hesselroth i Elkjøp til avisen i dag.

Android øker mest Oversikten over antall solgte PCer og nettbrett i Finansavisen viser at Apple er klart største leverandør, men markedsandelen falt. Android-baserte brett, med Samsungs Galaxy-serie i spissen, økte.

Samsungs nettbrettsalg økte med 177 prosent og Samsung er da nest størst på nettbrett i Norge, med en markedandel på 25 prosent.

Salget av iPad økte med 93 prosent, men andelen falt likevel fra 82 prosent i fjor til 67 prosent i år, viser oversikten i Finansavisen.

Det kan være et tegn på at Apple storhetstid er på hell.

Flere små Acer økte med hele 285 prosent, mens Asus vokste 199 prosent. De to taiwanske PC- og elektronikkprodusentene hadde hver en markedsandel på 3 prosent.

I tillegg kommer Amazon med sin rimelige Android-baserte plattform for elektroniske bøker, Kindle Fire, og Archos som har hatt en viss suksess med Android-brett tilpasset småbarn.

Nettbrett kan imidlertid være helsefarlig. De 30 små magnetene som er å finne i en iPad 2 kan i verste fall slå ut pacemakere.