Avslørt som en av hovedmennene i stor dopingaksjon for ti år siden:

Nå er 35-åringen tiltalt for salg av 78 kilo ren doping

- Han har erkjent grove dopingovertredelser, men ikke den mengden, sier forsvarer Ingvild Boe Hornburg. Hun kritiserer statsadvokatens ressursbruk i en av Norges største dopingsaker.

BESLAG: Dette er bare ett av beslagene politiet har gjort i forbindelse med etterforskningen. Foto: Politiet
BESLAG: Dette er bare ett av beslagene politiet har gjort i forbindelse med etterforskningen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Advokat Ingvild Boe Hornburg i advokatfirmaet Elden er oppgitt over statsadvokatens håndtering av en av Norges største dopingsaker. Hun forsvarer en 35-åring som utifra tiltalen framstår som en hovedperson i sakskomplekset.

Hornburgs klient har også tidligere vært involvert i dopingsalg. I 2008 ble han pågrepet og senere omtalt som en av hovedmennene, da politiet i Sogn og Fjordane gjennomførte «Operasjon Gullfugl», som den gang var norgeshistoriens største aksjon mot salg av doping.

Politiet avslørte at nettverket hadde distribuert anabole steroider til store deler av landet. Hornburgs klient ble den gang dømt til fire og et halvt års fengsel for omsetning av 4,8 kilo anabole steroider.

Erkjenner delvis skyld

Allerede under prøveløslatelsen skal imidlertid den nå 35 år gamle mannen ha startet på nytt med tilsvarende kriminell virksomhet. Mengden han og en ett år eldre mann nå er tiltalt for innførsel og/eller produksjon og oppbevaring av, er imidlertid langt større enn for ti år siden.

I en fersk tiltale fra statsadvokaten kommer det fram at de to skal ha drevet omfattende forretning med anabole steroider siden 2011 og fram til høsten 2015. Totalt skal de to ha stått bak innførsel og oppbevaring av 102 kilo virkestoff til doping, samt salg av 78 kilo - eller medvirkning til dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer