Nå er alle de terrorsiktede på norsk jord

Irakiske Bujak (37) har landet på Gardermoen nå.

SIKTET:  Den terrorsiktede irakeren med kurdisk bakgrunn Shawan Sadek Saeed  Bujak (37) avhøres for første gang av norsk politi i dag. Her ankommer han Gardermoen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SIKTET: Den terrorsiktede irakeren med kurdisk bakgrunn Shawan Sadek Saeed Bujak (37) avhøres for første gang av norsk politi i dag. Her ankommer han Gardermoen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GARDERMOEN (Dagbladet): Den terrorsiktede irakeren Shawan Sadek Saeed  Bujak (37), skal i dag avhøres av PST i Sandvika utenfor Oslo og landet på Gardermoen klokka 13:20 i dag.

Den terrorsiktede mannen ble fulgt ut av bakerste dør i flyet av to sivile politimenn. Utenfor flyet ble han møtt av en tredje sivil politimann, og eskortert bort til en ventende sivil politibil, en Volvo registert på Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Ledsaget av de tre politimennene, to foran og en bak, gikk Bujak rolig mot den ventende bilen.

Ankomsten til Gardermoen sto i grell kontrast til avreisen fra Frankfurt, hvor Dagbladets fotograf ble bryskt behandlet av tysk politi. På Gardermoen gikk alt stille og rolig for seg.

Bujak nekter for å ha vært involvert i planleggingen av terror i Norge sammen med den 31 år gamle usbekeren David Jakobsen og den 39 år gamle norske statsborgeren Mikael Davud, som har uigursk bakgrunn fra Kina.

Ifølge tidligere kolleger av mannen og hans tidligere arbeidsgiver, hyllet Bujak Osama bin laden i etterkant av terrorangrepene mot World Trade Center i New yor 11. september 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer