Nå er Arbeiderpartiet størst igjen

Oslo: Arbeiderpartiet går fram 3 prosentpoeng og er igjen landets største parti. Samtidig går Fremskrittspartiet tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser Norsk Gallups Partibarometer for VG og TV 2 i desember. Når Arbeiderpartiet går opp med 3 prosentpoeng til 27,5 prosent, er det ikke lenger Carl I. Hagen som leder Norges største parti. Fremskrittspartiet er nå nest størst. Etter en nedgang på 3,5 prosentpoeng har Frp en oppslutning på 23,5 prosent.

- Jeg var mentalt forberedt på en større tilbakegang, sier Hagen til VG, og viser til bråket rundt Oslo-partiet de siste ukene.

Aps framgang er ikke så stor at partiet har grunn til å feire. 27,5 prosent i et valg ville vært enda dårligere enn fjorårets lokalvalg.

- Altfor dårlig. Dette er ikke et nivå vi kan si oss fornøyd med, sier statsminister Jens Stoltenberg. Han er imidlertid fornøyd med at Ap går fram.

- Jeg har hatt følelsen av at stemningen er i ferd med å snu. Vi har hatt landsmøte og fått budsjettet i havn, mens flere og flere gjennomskuer at Frps politikk ikke henger i hop, sier han.

Sosialistisk Venstreparti går tilbake 2,5 prosentpoeng og har ifølge målingen en oppslutning på 7,5 prosent. Venstre går tilbake 1 prosentpoeng til 2,5 prosent.

Kristelig Folkeparti går fram 2,5 prosentpoeng til 13 prosent. Høyre går fram 0,5 prosentpoeng til 17,5 prosent, og er nå landets tredje største parti.

Etter en framgang på 0,5 prosentpoeng har Senterpartiet nå en oppslutning på 5, 5 prosent.

(NTB)