Nå er Barack Obama president i USA

USA har fått sin første afroamerikanske president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON/ OSLO: (Dagbladet.no): - Jeg, Barack Hussein Obama, sverger høytidelig at jeg trofast vil utøve embetet som president i De forente stater, og etter beste evne bevare, beskytte og forsvare De forente staters grunnlov.

Med disse ordene og hånda på Abraham Lincolns bibel, ble Barack Obama innsverget som USAs president klokken 18.00 norsk tid.

Obama er USAs 44. president og den første afroamerikanske presidenten i USAs historie.

Rundt 2 millioner mennesker er samlet i Washington D.C for å overvære den historiske begivenheten.

De første gruppene samlet seg foran det hvite hus allerede rundt klokka tre i natt.  Over hele USA er det en følelse av at det nå skrivers historie, forteller amerikanske journalister og utenlandske korrespondenter.

- Vi må endre oss Etter innsvergelsen holder den nyinnvalgte presidenten innsettelsestalen. - Utfordringene som vi står foran er virkelige. Men dere skal vite dette, Amerika. De vil bli møtt, sa Obama til øredøvende jubel fra publikum.

Obama overtar to kriger, en økonomi i ruiner og et frynsete forhold til flere av USAs tradisjonelle allierte fra sin forgjenger George W. Bush. I talen fokuserer han mye på problemmene landet står foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer