SJU ÅR SIDEN: Britisk politi erklærer seg nå «forsiktig optimistiske» om den videre jakta på den eller de som bortførte Madeleine McCann for snart sju år siden. Foto: AP / NTB scanpix
SJU ÅR SIDEN: Britisk politi erklærer seg nå «forsiktig optimistiske» om den videre jakta på den eller de som bortførte Madeleine McCann for snart sju år siden. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Nå er britisk politi optimistiske om Maddie-jakta

Jakter overgriper i burgunderrød genser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk politi erklærer seg nå «forsiktig optimistiske» om den videre jakta på den eller de som bortførte Madeleine McCann,

- Jeg er forsiktig optimistisk om at vi i den ikke så fjerne framtid kan begynne å se noen aktivitet, sier Maddie-etterforsker Martin Hewitt til Sky News, om hvorvidt britiske etterforskere omsider skal få drive etterforskning i Portugal.

Det var lenge en tilnærmet isfront de to politistyrkene imellom, etter at de portugisiske etterforskerne fikk krass kritikk for sin etterforskning av Maddie-saken.

Nå foreligger det en offisiell enighet mellom portugisisk og britisk politi om spørsmålet - som kan medføre at britisk politi omsider kan følge opp konkrete spor i saken.

Jakter mann De britiske Maddie-etterforskerne jakter nemlig en konkret mann, som skal ha overfalt flere britiske jenter i Algarve-området fra 2004 til 2006.

Et av mannens ofre var ei ti år gammel jente, som ble overfalt i Praia da Luz - samme sted som Madeleine McCann forsvant sommeren 2007.

SOVEROMMET: Dette bildet viser soverommet hvor Madeleine McCann sist ble sett. Foto: portugisisk politi
SOVEROMMET: Dette bildet viser soverommet hvor Madeleine McCann sist ble sett. Foto: portugisisk politi Vis mer

De første opplysningene om mannen ble kjent i britiske aviser i forrige måned, men politiet opplyser at de nå har ny informasjon om mannen.

Fem nye saker - Vi har identifisert ytterligere fem overgrepstilfeller, samt et forsøk som mislyktes. Vi var ikke kjent med noen av disse sakene fra tidligere, sier Hewitt.

Mannen politiet jakter har blant annet blitt observert i det politiet kaller en karakteristisk burgunderrød genser.

Etter at politiet gikk ut i pressen med opplysningene har omkring 500 personer tatt kontakt med opplysninger de mener var relevante.