Donald Trump:

Nå er datoen klar

Riksrettssaken mot USAs tidligere president Donald Trump starter 8. februar.

RIKSRETT: Tidligere president Donald Trump er stilt for riksrett. Riksrettssaken mot ham begynner 8. februar. Foto: Reuters/NTB.
RIKSRETT: Tidligere president Donald Trump er stilt for riksrett. Riksrettssaken mot ham begynner 8. februar. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riksrettssaken mot USAs tidligere president Donald Trump starter i den andre uka i februar, altså fra og med mandag 8. februar.

Det kunngjorde flertallsleder Chuck Schumer fredag, ifølge CNN og Washington Post.

8. februar vil åpningsinnleggene holdes.

Det betyr i praksis at riksrettssaken blir utsatt med to uker, og at Senatet nå får tid til å godkjenne statsrådene i Joe Bidens nye regjering som har vært forsinket.

Representantenes hus stemte tidligere i januar for å stille Trump for riksrett. Den tidligere presidenten er anklaget for å ha oppildnet til de voldelige opptøyene i Kongressen, der fem personer mistet livet.

- Det må gjøres

Saken vil videre bli behandlet i Senatet, og fredag sa Schumer til NBC at Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus, sender riksrettstiltalen dit førstkommende mandag.

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, hadde fra tidligere av bedt om at riksrettssaken mot Trump ble utsatt til februar. Årsaken var at Trumps advokater trengte mer tid til å forberede seg.

Pelosi har på sin side bedt om fortgang.

- Det kommer til å skje raskt, sa hun på en pressekonferanse torsdag, og la til:

- Det må gjøres.

TAKKETALE: Her taler Donald Trump for siste gang som president i USA. Video: AP. Vis mer

Støtter forsinkelsen

Også USAs president Joe Biden uttalte fredag at han støttet en forsinkelse av riksrettssaken.

- Jo mer tid vi har til å komme i gang for å møte disse krisene, jo bedre er det, sa Biden ifølge Washington Post.

20. januar ble Biden tatt i ed som USAs 46. president. Donald Trump forlot samme dag Det hvite hus, og dro til Florida hvor han har bosatt seg på feriestedet sitt Mar-a-Lago. Det har vært stille fra Trump siden han forlot Washington D.C.

Biden har på sin side undertegnet en rekke presidentordrer på sine første dager i Det hvite hus.

Seinest torsdag varslet han en større offensiv for å bekjempe coronaviruset.

- Det siste året, har vi ikke kunnet stole på regjeringen til å håndtere dette ordentlig. Det har vært tragisk feilslått, sa Biden på en pressekonferanse, hvor han også innførte munnbindpåbud og karantenetid.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer