LIKT:   Jens Stoltenbergs Arbeiderpartiet og Erna Solbergs Høyere får lik oppslutning på den siste meningsmålingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix.
LIKT: Jens Stoltenbergs Arbeiderpartiet og Erna Solbergs Høyere får lik oppslutning på den siste meningsmålingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix.Vis mer

Nå er de likt - 30,2

Siste partimåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet har stormet tilbake opp på siden av Høyre på NRKs meningsmåling fro februar.  Begge partiene får en oppslutning på 30,2 prosent.

For statsminister Jens Stoltenbergs parti er dette en framgang på 1,7 prosentpoeng, mens Erna Solberg må konstatere en tilbakegang på 3,0.

Erna Solberg sier til NRK at hun ikke er særlig bekymret over svingningene på partibarometret.

- 30 er fantastisk - Det går opp og ned på meningsmålingene, og det kommer det alltid til å gjøre. Jeg vet ikke om det er en spesiell grunn til at vi går tilbake på denne målingen, men vi går fram på de fleste andre. 30 prosent er uansett et fantastisk godt resultat, og dette er et kjempegodt resultat for borgerlig side, sier hun.

Både Frp og KrF går noe tilbake (0,2 og 1,2 prosentpoeng) til 17,6 og 4,4 prosent.

Venstre hopper opp 0,5 prosentpoeng, men ligger fortsatt under sperregrensa med en oppslutning på svake 3,9 prosent.

Regjeringspartiene Sp og SV legger på seg 1,3 og 1,6 prosentpoeng til 5,3 og 5,5 prosent. Rødt går fram 0,4 til 1,5, mens Miljøpartiet De Grønne halverer oppslutningen fra 1,4 til 0,7. Andre lister og partier får 0,8, ned 0,4 prosentpoeng.

(NTB).