Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er de på tur til Thailand likevel

Preben (22) og Sven (24) sitter i kveld på bussen til Stockholm. Les om den frekke svindel-metoden.

SVINDLET: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen er i kveld på vei til Stockholm for ån ta fly derfra i morgen etter at billettene de først kjøpte viste seg å være en del av en svindel. Foto: Eirik Helland Urke
SVINDLET: Kompisene Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen er i kveld på vei til Stockholm for ån ta fly derfra i morgen etter at billettene de først kjøpte viste seg å være en del av en svindel. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Preben Tveit (22) og Sven Kristiansen (24) fra Bergen trodde alt var i orden da de skulle sjekke inn på flyet som skulle ta dem til Thailand i går kveld.

Men Lufthansa-billettene de kjøpte av en privatperson på Finn.no, som hevdet han måtte selge billettene grunnet sykdom, viste seg å ikke være i orden.

Lufthansa opplyste guttene var blitt svindlet, til tross for at de tidligere hadde fått bekreftet fra flyselskapet at billettene var ekte.

Sverige - Phuket Etter en natt i Oslo, bestemte de to kompisene for å forsøke å finne nye billetter på nett.

- Vi fant noen billetter for 7000 kroner fra Stockholm, så nå tar vi buss og tog. Flyet til Phuket går i morgen ettermiddag. Så det ser ut til at vi kommer oss til Thailand likevel, sier Preben Tveit til Dagbladet.

Han forteller at en kompis fra Australia, som skal møte dem i Thailand, overtalte dem til å kjøpe nye billetter.

- Han fikk litt panikk da han så at vi ikke kom oss avgårde. Eneste som bekymrer oss nå er at lommepengene ikke skal strekke til. Men det skal vel gå bra. Vi sover på flyplassen i natt, sier Tveit.
Dette skjedde Lufthansa har mottatt flere saker fra personer som har den samme historien.

- Det er fryktelig trist og leit for de som blir offer for dette, sier daglig leder Terje Grue i Lufthansa Norge til Dagbladet.

Han forklarer at billettene Tveit og Kristiansen kjøpte var ekte, men de var i utgangspunktet betalt med trolig stjålne kredittkort.

- Det som skjedde er at en lurendreier har lagt ut en annonse på nettet om at han ønsker å selge sine billetter. Når noen tar kontakt, kjøper han billettene i deres navn hos flyselskapey, men betaler med et kredittkort han har tilgang til. Kjøperne vet ikke dette, og betaler svindleren den avtalte prisen. Dette er billetter som har kostet mellom 20 og 25 000 kroner. Bookingen er helt korrekt så når kjøperne sjekker billettene framstår de som ekte. Når de kommer til innsjekking viser det seg så at de ikke kan gjøre rede for kredittkortet som det er betalt med, sier Grue.

Han beklager og har stor forståelse for at de spente passasjerene blir fryktelig fortvilet.

- Det eneste vi kan gjøre er at de får tilbud om å betale den opprinnelige prisen, eller så må de dessverre snu. Spesielt nå rett før jul når alle flyene er fulle, er det lite vi kan gjøre. Er det bestillinger langt fram i tid, kan det være mulig å finne løsninger. Vi ønsker å hjelpe, men vi kan ikke samtidig ta tapet en gang til, sier han, og understreker at alle slike saker blir politianmeldt av prinsipp.

- Ta kontakt Finn.no har også blitt oppmerksom på saken. Ansvarlig for forbrukertrygghet Lars Vinden understreker at dette er annonser som har ligget ute på det såkalte «Torget» og har ikke noe med Finn.nos reisesider å gjøre.

I dag har han vært i kontakt med politiet og han oppfordrer kunder som har blitt rammet av dette om å ta kontakt med deres kundesenter.

- For at politiet skal få bevis må de og vi vite hvilke annonser dette er snakk om. Kundene har trolig et annonsenummer eller lignende på en e-post de har mottatt. Dermed kan vi finne annonsene dette gjelder, som vi overleverer videre til politiet, sier Vinden.

PS! Det er Rogaland politidistrikt som etterforsker saken. Dagbladet har så langt i kveld ikke klart å komme i kontakt med rette vedkommende i politidistriktet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!