Nå er de på vei mot retten

Etter planen blir retten satt i Oslo tinghus presis klokka 09 i dag.

- UTFORDRENDE DAG:  Forsvarerne til Breivik mener klienten er mentalt forbredt på rettsaken som startet i dag. Foto: Endre Vellene.
- UTFORDRENDE DAG: Forsvarerne til Breivik mener klienten er mentalt forbredt på rettsaken som startet i dag. Foto: Endre Vellene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Behring Breiviks advokat Geir Lippestad er nå på vei mot Oslo Tingrett for den første dagen i rettssaken mot Breivik etter 22. juli.

Etter planen blir retten satt i sal 250 i Oslo tinghus presis klokka 09 i dag. Før de to fagdommerne og de tre lekdommerne kommer inn, har alle de andre aktørene og tilhørerne tatt plass i den spesialbygde salen.

- Det er vanskelig å si hvilke forventninger han har, men han er veldig mentalt forberedt, sa Breviks forsvarer, Vibeke Hein Bæra, til Dagbladet.no, da hun ankom Geir Lippestads kontor rett etter klokka sju i dag.

- Dette blir en utfordrende dag. Jeg snakket med ham i går kveld. Jeg tror også han er spent, men er forberedt og klar nå. Han var ikke nervøs da vi snakket med ham. Han har forberedt seg på den store oppmerksomheten som saken vil få. Han planlegegr å forklare hvorfor han har gjort dette, og i det kan det ligge ting som er utfordrende å høre, sier forsvarer Odd Ivar Grøn til Dagbladet.no.

Innledningsforedrag Noe av det aller første som skjer er at Anders Behring Breivik formelt skal bekrefte sine personalia - navn, bosted, yrke og inntekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer