Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er de pårørende i Alpene

Skal minnes de 150 som omkom i Germanwings-ulykken tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEYNES-LES-ALPES (Dagbladet): Klokken fire i dag ankom fem busser med pårørende til de omkomne i Germanwings-ulykken Le Vernet, en liten landsby sør for Seynes-Les-Alpes i Frankrike.

På stedet står franske, spanske og tyske hjelpemannskaper klare for å ta dem i mot.

Flere av bussene hadde sotede vinduer, men noen pårørende tittet også ut og opp mot fjellene da de kjørte forbi Dagbladets utsendte.

Her skal flyet ha krasjet inn i fjellsiden med stor kraft og blitt knust i småbiter. Noen av redningsarbeiderne som Dagbladet har vært i kontakt med forteller om forferdelige scener.

Familiene til pilotene skjermes
Krisesenteret for de pårørende ligger rundt tre timers gange fra ulykkesstedet, nedenfor alpene i Seynes-Les Alpes.

Alle de 150 menneskene som var ombord på Airbus-flyet omkom i styrten. 72 skal være tyske statsborgere, 35 spanske. Ellers er det meldt om omkomne fra Australia, Argentina, Iran, Venezuela, USA, Nederland, Colombia, Mexico, Japan, Belgia, Danmark og Israel.

Flyet tilhørende selskapet Germanwings var på vei fra Barcelona til Dusseldorf, og gikk i bakken like før klokka elleve tirsdag morgen.

Flymaskinen befant seg på 38 000 fot da det begynte å synke. I løpet av under åtte minutter sank det til 6000 fot, før det forsvant fra radaren.

Andrepilot kan ha styrtet med vilje
På en pressekonferanse i dag fortalte franske etterforskere at andrepiloten på Germanwings-flyet kan ha styrtet maskinen med vilje. Derfor blir pilotenes familier nå separert fra resten av de pårørende.

Piloten er identifisert som den 28 år gamle tyskeren Andreas Lubitz. Kapteinen skal ha bedt ham ta over spakene før han selv forlot cockpit. Lubitz manipulerte så instrumentene, og sendte flyet på kollisjonskurs med fjellene.

 Bak mørke vinduer:  De pårørende var godt skjermet da de ankom den lille landsbyen Le Vernet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Bak mørke vinduer: De pårørende var godt skjermet da de ankom den lille landsbyen Le Vernet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!