FRI: Etter en uke i fangenskap i Syria er den 30 år gamle svenske journalisten Joakim Medin igjen en fri mann. Foto: Masoud Mohammad / Med tillatelse fra Expressen
FRI: Etter en uke i fangenskap i Syria er den 30 år gamle svenske journalisten Joakim Medin igjen en fri mann. Foto: Masoud Mohammad / Med tillatelse fra ExpressenVis mer

Nå er den svenske journalistens fange-mareritt over: - Det var skittent og fullt av blod

Snakker ut om tiden i fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske journalisten Joakim Medin (30). som fredag ble meldt savnet og bortført på fredag, er nå omsider en fri mann igjen.

Den svenske avisa Expressen har i kveld snakket med Medin, og har bilder av journalisten som virker ved godt mot tross den voldsomme opplevelsen.

- Det går bra. Det er veldig oppmuntrende å være fri, forteller han til avisa.

- En bitteliten celle Tidligere i dag kom beskjeden om at Medin skulle være på frifot igjen, men det er først nå man har fått en endelig bekreftelse fra 30-åringen selv.

Han kan fortelle at han ble arrestert at det syriske regimet, men at han ikke selv helt hvorfor. Han ble deretter satt i isolat og forhørt om sitt forhold til Tyrkia, kurderne og til Israel.

- Hvordan var cellen din?, spør Expressen-journalisten.

- Den var mørk. Det var ikke noe lys. Det var en bitteliten celle. Til å begynne med var jeg i et underjordisk rom. Det var skittent og fullt av blod. Det var en kald celle. Jeg frøys og ble forkjølet, sier han.

Bruker episoden som inspirasjon Han forteller videre at han ikke tror han kommer til å være veldig påvirket av opplevelsen i ettertid, men at han nok kommer til å bruke det som inspirasjon i journalist-yrket. Et yrke han nå ser er enda viktigere enn tidligere.

Det drøyer ikke lenge før Medin sitter på et fly hjem til en familie som har vært veldig bekymret, men aller først er det noe helt annet som skal prioriteres.

- Nå skal jeg legge meg og sove, sier han.

IS-kontrollert område Det var den svenske avisen Expressen som fredag meldte at svensken fryktes å være forsvunnet i grenseområdet mellom Syria og Tyrkia, i et område som kontrolleres av IS.

Tidligere har organisasjonen Reportere uten grenser bekreftet at journalisten var tatt til fange av syriske sikkerhetsstyrker.

Nå bærer det altså hjem til Sverige for Medin.