Nå er denne sjåføren dømt til å bære «idiot»-skilt

Brukte fortau til forbikjøring for å unngå å vente på skolebuss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske kvinnen Shena Hardin (32) tok seg ikke tid til å vente, da bilen foran henne stoppet for å vente på at den møtende skolebussen hadde sluppet av barna.

I stedet for å slakke ned farten, gikk den utålmodige Hardin heller for en kreativ løsning og tok fortauet i bruk for å komme seg videre raskest mulig.

Hendelsen fant sted i Cleveland i Ohio, og ifølge vitner skal det slett ikke ha vært første gang at Hardin tok i bruk fortauet til forbikjøring.

Møtte i retten Men denne gang ble altså hendelsen foreviget av bussjåføren Uriah Herrons mobilkamera, samtidig som politiet stanset Hardin. Dermed måtte hun nylig møte i retten.

Hardin har nå blitt dømt til å betale 250 dollar, tilsvarende rundt 1400 norske kroner, i bot og har også blitt fratatt førerkortet i 30 dager, ifølge BBC.

Men det er kanskje ikke den verste straffen.

For det viste seg at også dommeren vet å være kreativ.

Må bære «idiot»-skilt Dommeren dømte nemlig også Hardin til å stille seg ved et veikryss mens hun har på seg et skilt med påskriften «Only an idiot drives on the sidewalk to avoid a school bus» («Bare en idiot kjører på fortauet for å unngå en skolebuss»), skriver BBC.

Dette må Hardin gjøre fra klokka 07:45 til 08:45 om morgenen to dager i neste uke.

Skolebussjåføren som sørget for å forevige Hardins frekke manøver, får nå ros av sin sjef i Cleveland Metropolitan School District (CMSD), for å ha bidratt til at kvinnen nå neppe prøver seg på en forbikjøring av dette slaget med det første igjen.

- Vi har hatt en veldig samvittighetsfull sjåfør i 30 år. Han bryr seg virkelig om skolebarna, og gjorde det nødvendig for å sikre at dette ikke skjer igjen, sier Eric Taylor, ifølge The Guardian.