- Nå er det bare å stålsette seg for jula

Vinmonopolets siste åpningsdag. Du har fram til klokka 18.00.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagen før den store dagen er den store dagen for Vinmonopol over hele landet. Alle utsalgene er åpne til 18.00 i dag, og det betyr uvanlig høy trafikk for en mandag.

- Jeg fikk plutselig beskjed om å kjøpe noe juleøl, som er helt essensielt til julemiddagen. Jeg ble imidlertid veldig stressa, for jeg trodde det stengte klokka ett, så i dag var jeg heldig, sier Martin Austad.

Stor salgsdag Og har du ennå ikke sikret deg det du eventuelt skal ha attåt i jula, er det i dag du har sjansen.

Samtlige pol i landet er nemlig stengt julaften, første juledag og andre juledag.

Vinmonopolene er også stengt nyttårsaften.

- Det er en stor salgsdag for oss og litt ekstra trykk i dag. Sånn har det for så vidt vært i alle år, så vi regner med at folk er klar over det, sier kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen.

- Ikke bare jeg som panikkhandler Martin Austad hadde sett for seg større køer da han satte kursen for Vinmonopolet på Storo storsenter i Oslo mandag ettermiddag.

- Jeg er nok ikke den eneste som panikkhandler i dag, men jeg hadde sett for meg at det var enda flere folk, sier han.

Han var langt fra den eneste som hadde stoppet innom for å handle, i butikken svermet det folk som gjorde de siste innkjøpene av drikkevarer.

Astrid Gudén hadde også glemt noe viktig til juleselskapene og julematen.

- Jeg måtte innom og handle hvitvin. Jeg hadde helt glemt det til lutefisken, så nå er det bare å stålsette seg for jula. Vi får jo hele familien på besøk i løpet av høytida, sier hun.

- Men jeg synes det er deilig med en hektisk lille julaften. Det er jo så koselig, sier hun.

GLEMTE JULEØL: Martin Austad hadde glemt juleøl og trodde polet stengte klokka ett. Heldigvis for ham er det åpent til 18.00. Foto: Simon Nitsche / Dagbladet
GLEMTE JULEØL: Martin Austad hadde glemt juleøl og trodde polet stengte klokka ett. Heldigvis for ham er det åpent til 18.00. Foto: Simon Nitsche / Dagbladet Vis mer