Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er det barnas vaksine-tur

I Trondheim er vaksinering av de minste i gang. Sjekk når ditt barn kan vaksineres mot svineinfluensa.

JA TAKK: Lærer Laila Endresen ved Sagene skole har hatt mange syke elever i høst. Nå går det mot vaksinering av barna i Oslo-skolen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
JA TAKK: Lærer Laila Endresen ved Sagene skole har hatt mange syke elever i høst. Nå går det mot vaksinering av barna i Oslo-skolen. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Trondheim har som første store by startet massevaksinering av barn utenfor risikogruppene. I andre byer kan det gå flere uker før barna kan få de velsignede sprøytestikk.

Så langt er det risikogruppene som har stått først i vaksinekøen. I Trondheim var det i dag barnas tur.

- Men vi hadde bare 2000 doser til 4000 barn, så massevaksineringen må tas opp igjen i neste uke, sier sykepleier Astrid Rabben til Dagbladet.

- Alt er klart
Trondheim er tidlig ute med massevaksinering av dem mellom 6 måneder og fem år.

Men i flere av de største byene nærmer vaksinering av risikogrupper seg nå slutten. Da er det klart for massevaksinering av barnehage- og skolebarn.

- Skolene står der. Personalet er klart. Sprøytespissene ligger på vent. Sprøytene har vi. Alt vi mangler det som skal være i sprøytene, sier kommunelege Vegard Vige i Kristiansand.

Mangler doser
Det Vige beskriver er situasjonen i de fleste kommuner. Det meste er klart, men vaksinedosene mangler.  

- Vi er klare for massevaksinering, men mangler vaksinedoser, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune til Dagbladet.

Andre prioriteres
I Bergen og noen andre kommuner er det flere enn risikogruppene som prioriteres før massevaksinering av barn kan ta til.
 
- Det er ikke så enkelt som at alle barn skal prioriteres. Vi vurderer også å vaksinere pårørende til med barn under 6 måneder. I tillegg vurderer vi å vaksinere pårørende til dem i risikogruppene før vi massevaksinerer barn. En beslutning avhenger av hvor mange doser vi får, sier Rastad.

Dagbladet har sjekket landets største byer.

Til høyre finner du en oversikt over når ditt barn kan bli vaksinert.  


STIKK: Kommunene står klare for massevaksinering mot svineinfluensa, men mangler vaksinedoser. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
STIKK: Kommunene står klare for massevaksinering mot svineinfluensa, men mangler vaksinedoser. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media