Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nå er det blitt enklere å søke om boliglån

En helt ny digital tjeneste gjør at man ikke trenger å sende banken papirer med informasjon om inntekter og skatt når man skal søke om boliglån.

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har lånekunder måttet sende banken kopi av de tre siste lønnsslippene og av den siste skattemeldingen.

Gjennom en helt ny tjeneste i Altinn kan man nå gi skatteetaten et digitalt samtykke til å sende slik informasjon direkte til banken.

- Det blir enklere og tryggere å søke boliglån. Du godkjenner digitalt og banken henter relevant informasjon om inntekt og formue fra skatteetaten. Løsningen vil spare samfunnet for betydelige summer, kundene får raskere svar på lånesøknadene sine og datagrunnlaget blir av bedre kvalitet, sier administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer.

Skatteetaten har gjort data tilgjengelig for overføring til bankenes system, og foreløpig er det bankene Sparebank1, DNB, Skandiabanken og Nordea som tester ut såkalt samtykkebasert lånesøknad gjennom et pilotprosjekt.

Gradvis vil løsningen bli tilgjengelig også i andre banker. Skatteetaten, Finans Norge og Brønnøysundregistrene samarbeider om prosjektet som er et svar på regjeringens utfordring om å øke farten i digitaliseringen i samfunnet.

(NTB)

Hele Norges coronakart