JOBBER FORTSATT: Det er brutt ut brann i ruinene av tekstilfabrikken. Fortsatt jobber redningsarbeidere for å redde ut overlevende i andre deler av bygningen. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
JOBBER FORTSATT: Det er brutt ut brann i ruinene av tekstilfabrikken. Fortsatt jobber redningsarbeidere for å redde ut overlevende i andre deler av bygningen. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Nå er det brutt ut brann i kollapset bygning i Bangladesh

379 er døde, og håpet om å finne overlevende svinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var over 3000 arbeidere inne i fabrikken da den raste sammen onsdag i forrige uke. Rundt 2430 personer har kommet seg ut i live. 379 mennesker er så langt bekreftet omkommet.

Redningsmannskaper har fortsatt håp om å finne overlevende, og i løpet av søndagen er fire funnet i live i ruinene i Bangladesh.

Arbeidet ble i kveld - midt på natta lokal tid - vanskeligere etter at det brøt ut en brann i ruinene.

Siste overlevende
Brannen startet da redningsmannskap forsøkte å skjære løs en overlevende, og gnistene førte til at det tok fyr, skriver Associated Press.

To overlevende ble tidligere søndag reddet ut av ruinene, etter å ha ligget fanget i nesten fem dager. Under dette arbeidet, oppdaget redningsarbeiderne en tredje kvinne i live inne i ruinene. Det var da brannmennene prøvde å dra denne kvinnen ut fra ruinene at brannen brøt ut. For å redde ut henne, ble redningsmannskapet nødt for å bringe inn tyngre utstyr, både som kunne løfte tungt og kutte over stål. Det var antagelig gnister fra dette som antente brannen.

Redningsarbeiderne antar kvinnen var den siste overlevende. Hun ble ble alvorlig skadet i brannen, og døde i flammene, melder NTB.

Eier arrestert
Eieren av bygningen, Sohel Rana, ble i dag pågrepet idet han prøvde å krysse grensa til India. To fabrikkeiere og to ingeniører er også pågrepet. Bygningen ligger i Savar 25 kilometer nordvest for hovedstaden Dhaka. Den inneholdt fem klesfabrikker, en bank, private kontorer og butikker, skriver NTB.

Dagen før bygningen kollapset, beordret politiet fabrikken stengt. Fabrikkeierne tvang de ansatte på jobb, og to av eierne er derfor bli tiltalt for uaktsomt drap.

Fire brannmenn er brakt til sykehus, melder BBC. Røyk velter nå ut fra ruinene og redningsarbeidet er tvunget til å stanse. Brannmenn prøver nå å få kontroll på brannen.

Klær som ligger lagret i tekstilfabrikken, og dette kan ha forverret brannen, i følge reportere på stedet. Redningsarbeidet fortsetter imidlertid i andre deler av bygning, hvor det ikke brenner.

Håpert svinner
- Vi håper å kunne kontrollere brannen, sier Brig Gen Mohammed Siddiqul Alam Shikder, som koordinerer redningsarbeidet.

Med en temperatur på 35 grader på dagtid, begynner håpet om å finne overlevende i den åtte etasjer høye bygningen å svinne.

- Håpet om å finne overlevende svinner for hvert minutt, sier Akram Hossain, sjef for brannvesenet.

Det er ikke tall på antall savnede som fortsatt befinner seg i bygningen.