- DIN TUR TIL Å BLI TATT:  En toppløs-demonstrant fra feministgruppa Femen markerte seg tydelig om hvem som hadde noe å svare for i halliksaken mot den tidligere pengefond-sjefen  Dominique Strauss-Kahn i den franske byen Lille i dag. Foto: Pascal Rossignol,Reuters/NTB Scanpix.
- DIN TUR TIL Å BLI TATT: En toppløs-demonstrant fra feministgruppa Femen markerte seg tydelig om hvem som hadde noe å svare for i halliksaken mot den tidligere pengefond-sjefen Dominique Strauss-Kahn i den franske byen Lille i dag. Foto: Pascal Rossignol,Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

- Nå er det din tur til å bli tatt

Toppløse demonstranter grep sjansen foran rettssaken mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppløse demonstranter kastet seg på bilen til den tidligere pengefond-sjefen Dominique Strauss-Kahn da han ankom rettslokalene i Lille, der han skal forklare seg om Carlton-saken.

«Halliker. Kunder. Skyldige» sto det på brystkassa til en av demonstrantene, som er fra feministgruppa Femen.

Og en annen var utstyrt med beskjeden «Your turn to be fucked - din tur til å bli tatt».

Noen av demonstrantene kastet seg mot bilen som kjørte Strauss-Kahn inn til rettslokalet.

Strauss-Kahn, som var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) fram til 2011, risikerer fengsel og bøter dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen for hallikvirksomhet.

Halliktiltalt Tirsdag er det 65-åringens tur til å forklare seg i saken, som nå er inne i sin andre rettsuke i den nordfranske byen Lille.

Den tidligere IMF-sjefen har innrømmet å ha deltatt på sexfester, men hevder han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Strauss-Kahn har nå tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington.

To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

«Vellystig» Den tidligere finansministeren har vedgått at han er «vellystig» og har deltatt i orgier med andre villige voksne.

 AVMÅLT:  Dominique Strauss-Kahn i bilen på vei til retten i Lille. Foto: Michel Spingler, AP/NTB Scanpix.
AVMÅLT: Dominique Strauss-Kahn i bilen på vei til retten i Lille. Foto: Michel Spingler, AP/NTB Scanpix. Vis mer

65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som IMF-sjef i 2011 etter overgrepsanklager.

Strauss-Kahn er en av totalt 13 personer som står tiltalt i Carlton-saken.

Blant 65-åringens medtiltalte er både politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo».

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet retten skal ta stilling til, er om de tiltalte har skaffet prostituerte til andre. For å bli kjent skyldig i organisert hallikvirksomhet må man ha organisert, oppfordret til eller tjent på prostitusjonen.

(NTB-AFP).

 FIKK FINGEREN:  En av Femen-demonstrantene viser hva hun mener om vurderingene til den tidligere pengefond-sjefen utenfor bilen han blir kjørt til rettslokalet i Lille. Foto: Pascal Rossignol, Reuters/NTB Scanpix.
FIKK FINGEREN: En av Femen-demonstrantene viser hva hun mener om vurderingene til den tidligere pengefond-sjefen utenfor bilen han blir kjørt til rettslokalet i Lille. Foto: Pascal Rossignol, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer