Nå er det dødt løp mellom Erna og Jens

Har like stor oppslutning på dagens måling. Rekordmange aner ikke hva de skal stemme.

TETTER SEG TIL: Det er ikke godt å si hvilket parti i Norge som vil være størst etter valget.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TETTER SEG TIL: Det er ikke godt å si hvilket parti i Norge som vil være størst etter valget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er dødt løp mellom Ap og Høyre i denne ukas Dagbladet-måling. Jens Stoltenbergs parti får en oppslutning på 29,7 prosent, mens Høyre-leder Erna Solberg ligger nesten helt likt med 29,6. Forrige uke var Ap klart størst, og Høyre falt med hele fem prosentpoeng. Denne uka er det Ap som går tilbake med 2,8 prosentpoeng mens Høyre går fram 2,1 poeng.  

- Hvem som blir landets største parti blir en tøff match, men jeg holder vel en knapp på Ap. Men blokksituasjonen er forholdvis og viser et borgerlig flertall, sier valgforsker Svein Tore Marthinsen.  

Også kampen om å være folkets favoritt er jevnere. Like mange som sist, 34 prosent, mener at Erna Solberg vil egne seg best som statsminister de neste fire årene. Stoltenberg rykker to prosentpoeng fram fra forrige måling. Nå mener 31 prosent at han er den beste til å lede landet.  

En av fem vet ikke Ekstra spennende blir duellen fordi rekordmange velgere ikke vet hvem de skal stemme på. Hele 19 prosent, nesten hver femte velger, har svart «vet ikke» på hvilket parti de vil gi sin stemme 9. september. Det tilsvarer rundt regnet 700 000 personer, eller godt over Oslos befolkning på 626 000.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer