- Nå er det endelig normale tilstander på Tynset igjen

Da SV-sjarmøren sa takk for seg, stakk to av tre velgere.

POPULÆR: SV-ordfører Bersvend Salbu har vært en ubestridt kjempe i Tynset-politikken de siste åtte år. Det midt i Senterpartiets domene. Nå tar han farvel med kommunepolitikken, og det har gitt enorme utslag på valgresultatet.  Arkivfoto: NTB Scanpix
POPULÆR: SV-ordfører Bersvend Salbu har vært en ubestridt kjempe i Tynset-politikken de siste åtte år. Det midt i Senterpartiets domene. Nå tar han farvel med kommunepolitikken, og det har gitt enorme utslag på valgresultatet. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På Tynset i Hedmark har SV-ordfører Bersvend Salbu vært et aldri så lite fenomen.

Omgitt av Senterparti-bastioner på alle kanter - i en kommune hvor bøndenes fremste parti har styrt Nord-Østerdalens hovedstad i alle år - har Salbu tviholdt på ordførerklubba i åtte år, med nesten 30 prosents oppslutning i forrige periode og bygdas klart største parti.

Men nå er det slutt på nærmest alle måter. Etter 20 år i kommunestyret, 16 år i formannskapet og de siste åtte åra som ordfører, vil bonden, læreren og journalisten Bersvend Salbu gi seg i lokalpolitikken. Og det har gitt enorme utslag i kveld.

SV går tilbake 21,8 prosentpoeng, og står igjen med bare to av åtte kommunestyrerepresentanter. Senterpartiet, som aldri klarte å knekke Bersvend-koden, gjør et tilsvarende kjempebyks på 21,4 prosentpoeng.

- Jeg hadde håpet at det ikke skulle gå så ille. Men det er en forandring med nye ansikter, sier Salbu til Dagbladet.

- Du har vært et fenomen?

- Ja, det har vært litt spesielt. Det er jo tradisjonelt Senterpartiet som skal være sterkest i Tynset. Nå blir det de som overtar ordføreren. Jeg tror det blir bra, sier SV-veteranen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer