Wuhan: Ett år etter coronautbruddet:

Nå er det full fest i Wuhan

Ett år siden coronaviruset kom til kinesiske Wuhan, er barer og restauranter fulle av mennesker. Byen har egen corona-utstilling - og pandemi-øl.

NYTT LIV: 29-årige Zhang feiret bursdagen sin sammen med venner i en ølhall fylt med mennesker. - Det føles litt som at jeg har fått et nytt liv, sier hun til Reuters. Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix
NYTT LIV: 29-årige Zhang feiret bursdagen sin sammen med venner i en ølhall fylt med mennesker. - Det føles litt som at jeg har fått et nytt liv, sier hun til Reuters. Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ett år etter at Wuhan oppdaget coronaviruset, er en ølhall i den kinesiske byen Wuhan er full av mennesker. Der er også Zhang Qiong, som feirer sin 29-årsbursdag sammen med venner.

- Etter å ha opplevd den første pandemibølgen i Wuhan, føles det litt som at jeg har fått et nytt liv, sier hun til Reuters.

Gjenoppstått

Sju måneder etter at millionbyen Wuhan var så godt som hermetisk lukket, er byen full av mennesker. Ifølge Reuters utsendte, er byens gater og nattklubber fulle av unge mennesker som «ser ut til at de må kompensere for tida de tapte under nedstengningen».

Byen og dens elleve millioner innbyggere har grunn til å feire: De har ikke hatt et eneste lokalt smittetilfelle siden 10. mai, etter å ha hatt en av verdens strengeste nedstengninger.

- Mens epidemien herjet som verst, var Wuhan virkelig en helt død by. Nå drar alle ut for å spise og ha det gøy. Jeg tror ikke det var like mange mennesker ute før pandemien, sier Wang Xinghao, medlem av poprock-bandet Mad Rat.

Museum og pandemi-øl

Wuhan har også åpnet en museumsutstilling om byens «triumf over utbruddet». Et bryggeri har også laget en egen pandemi-øl som har fått navnet Wuhan Stay Strong. Den er pyntet med både tekst og bilder som viser hvordan Wuhan-livet var under den lange nedstengningen, skriver Business Insider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.