Nå er det igjen tillatt med brannvern på boks

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har snudd.

SLUKKESKUM: Ikke gjør dette med hårsprayen på badet
SLUKKESKUM: Ikke gjør dette med hårsprayen på badet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fra første juli i år blir det tillatt å selge spraybokser med slukkeskum i Norge. Boksene inneholder skum av samme type som anvendes av brannvesenet, og som finnes i skumapparater i mange norske hjem. Forskjellen er at skumboksene ikke er større enn, eller veier mer enn en halvliter Cola.

Ikke en erstatning Knut Norum ved Norges Brannvernforening mener denne typen slukkemiddel kan fungere som et supplement, men understreker at det ikke erstatter det klassiske brannslukningsapparatet.

- I visse situasjoner kan nok disse boksene være effektive, og gjerne anvendelige for mennesker med vanskeligheter med å håndtere sekskilos apparater, men det er ikke en erstatning for disse.

I følge Norum er det viktigste at man tilegner seg kunnskap om bruken av slukkemidlene i forkant av situasjonen der de må anvendes.

- Uansett slukkemiddel, les instruksjonen. Det er alfa omega å kunne bruke det riktig, og da helst før det begynner å brenne.

Et godt tips er å kikke på denne videoen fra Norges Brannvernforening. Helnorsk produkt BSP AS har i samarbeid med Solberg Scandinavian utviklet et 100 prosent norsk produkt som skal selges under navnet 110 slukkeskum. Produktet er ifølge produsenten et raskt og lett anvendelig verktøy idet en mindre brann oppstår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer