IKKE LOV: Klapsing av barn er nå forbudt ved lov. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
IKKE LOV: Klapsing av barn er nå forbudt ved lov. Illustrasjonsfoto: SCANPIXVis mer

Nå er det ikke lenger lov å klapse barn

Fredag ble barneloven endret for å tydeliggjøre at barn ikke skal utsettes for noen form for vold - dette gjelder også lette klaps.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fredag ble barneloven endret for å tydeliggjøre at barn ikke skal utsettes for noen form for vold - dette gjelder også lette klaps.

- Jeg er glad for at all tvil en gang for alle er ryddet bort. Alle former for vold rettet mot barn - selv om det skjer som ledd i barneoppdragelsen, er totalt uakseptabelt i dette landet, sier barneminister Audun Lysbakken (SV) i en pressemelding.


Den endrede barneloven presiserer også at barn ikke skal utsettes for skremmende eller plagsom opptreden, som å låse barnet inn i et rom eller bruke trusler om straff.


I tillegg er det vedtatt endringer i pasientrettighetsloven som sier at det er nok at kun en av foreldrene samtykker til helsehjelp når barnet trenger det.


Fra 1. juli 2010 innføres en varslingsplikt for begge foreldrene ved flytting. Den av foreldrene som vil flytte skal varsle den andre om planene.


- Dette vil gi foreldrene tid og anledning til å diskutere og vurdere hva som vil være den beste omsorgsløsningen for barnet framover, før flytting gjennomføres, står det i pressemeldingen.


Barneloven er i tillegg utvidet med en overnatting i uka, og sommerferiesamværet utvides fra to til tre uker til sammen.


NTB