LO GODT: Mitt Romney og Newt Gingrich fant noe de begge kunne glede seg over a de møttes til debatt i Charleston i Sør Carolina. Gingrich var den som kunne le best etter valgresultatet i delstaten. Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix
LO GODT: Mitt Romney og Newt Gingrich fant noe de begge kunne glede seg over a de møttes til debatt i Charleston i Sør Carolina. Gingrich var den som kunne le best etter valgresultatet i delstaten. Foto: REUTERS/Jason Reed/ScanpixVis mer

Nå er det ikke morsomt lenger

Mitt Romney til «angrep med flammekaster» mot rival Newt Gingrich.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mitt Romney, som lenge har ligget godt an til å bli republikansk presidentkandidat og utfordre Barack Obama, har opplevd litt motgang de siste dagene etter at han tapte primærvalget i Sør Carolina.

Romney svarer nå med et knallhardt angrep på sin argeste rival, Newt Gingrich. Politico mener Romney har funnet fram flammekasteren.

Romney hevder at Gingrich ikke bare vil være en dårlig kandidat sammenliknet med ham, men også at han er dømt til å tape et valg mot Barack Obama.

Videoangrep Angrepet kommer i forkant av det viktige primærvalget i Florida.

Romney-kampanjen har kjørt i gang en 30 sekunder lang reklamefilm, som angriper Gingrich for å ha tjent 1,6 millioner dollar som konsulent for den skandaliserte banken Freddie Mac mens mange innbyggere i Florida tapte store penger i eiendomsmarkedet.

Romney beskylder også Gingrich for vingling i utdannings- og helsepolitikken, sistnevnte et felt Romney selv har fått kritikk for, da hans helsereform i Massachusetts er blitt beskyldt for å være til forveksling lik Obamas løsning.

På et pressetreff gikk Romney videre i beskyldningene, ifølge Washington Post. Han hevdet at det kunne komme en «oktoberoverraskelse», en avsløring som kan avgjøre hele valgkampen, om Gingrich hver dag.

- Desperat Gingrich blåser av beskyldningene.

- Hvis du har drevet valgkamp i seks år og så begynner å se at det er i ferd med å glippe for deg, så blir du desperat, sier han ifølge Politico.

Romney ble slått av Gingrich med hele 12 prosentpoeng i Sør Carolina, et resultat som overrasket ekspertene.

Gingrich, som tydeligvis ikke går av veien for å omtale seg selv i tredjeperson, mener på sin side også at han er den eneste kandidaten som kan slå Obama.

- Jeg tror det kom fram i Sør Carolina at hvis du ønsker å slå Barack Obama, så er Newt Gingrich den eneste personen som har bakgrunnen, erfaringen og evnen til å gå på scenen og få gjennom et konservativt budskap med troverdighet, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.