VENNEN: Venstre-politiker og humorist Per Inge Torkelsen sier Helge Solum-Larsen har gjort noe dumt uansett. Foto: Privat
VENNEN: Venstre-politiker og humorist Per Inge Torkelsen sier Helge Solum-Larsen har gjort noe dumt uansett. Foto: PrivatVis mer

- Nå er det jenta som har det verst

Solum Larsens mangeårige venn, humorist Per Inge Torkerlsen, håper jenta blir tatt godt vare på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Venstre-politiker og riksklovn Per Inge Torkelsen er ikke overrasket over at voldtektsanklagen mot partikollega Helge Solum-Larsen er henlagt.

- Men nå er det den unge jenta som har det absolutt verst. Jeg håper virkelig hun har mennesker rundt seg som tar seg av henne, sier Torkelsen til Dagbladet.

- Påstand mot påstand Han var ikke orientert om henleggelsen da Dagbladet tok kontakt ved 13.30-tida i dag.

- Påstand sto mot påstand, og som oftest ender det med henleggelse, kommenterer Torkelsen.

Han har selv hatt sporadisk kontakt med Helge Solum Larsen i de månedene som er gått etter at vennen ble siktet for å ha voldtatt ei 17 år gammel jente under et partiarrangement på et hotell på Sand i Suldal. Andre Venstre-politikere i Stavanger har hatt tettere kontakt med Solum Larsen.

Torkelsen sier at Solum Larsen har gjort noe dumt uansett. Han vedgikk å ha hatt seksuell kontakt med jenta, men mente det skjedde frivillig fra hennes side.

- Er han velkommen tilbake til partiarbeid?

- Sakte men sikkert må livet vende tilbake til det noenlunde normale. Helge Solum Larsen har murt seg inne den vonde og triste tiden. Nå bør han sakte vende tilbake til bylivet og kanskje også et videre politisk engasjement. Han er en drivende dyktig politiker, og har jo ikke gjort noe galt politisk, sier Torkelsen.

Lokalpolitikeren har tidligere hatt liten tro på  et politisk comeback for den tidligere Venstre-toppen.

- Nå skal han slite fælt for å komme tilbake politisk, sa Torkelesen i dagbladet kort tid etter siktelens ble gjort kjent.

- Alle er tapere Nå er den Venstre-politikeren og humoristen er opptatt av at den fornærmede nå skal få all mulig oppfølging. Hun ble tatt hånd om av sentrale Venstre-politikere om morgenen etter at overgrepet skal ha skjedd, og fraktet til voldtektsmottaket i Stavanger.

Hennes versjon av hendelsene er ikke blitt trodd.

- Alle er tapere i denne vonde saken. Men nå har Solum-Larsen rykket en divisjon opp, og jenta en divisjon ned, sier Torkelsen.

Han reagerer sterkt på at politiet har brukt så lang tid på å etterforske saken. Politiet gikk umiddelbart inn med massiv innsats for å sikre spor og avhøre vitner.

- Saken burde ha vært mer kurant. Vitner ble tidlig avhørt, og det burde ikke være noen grunn til å holde folk på pinebenken så lenge, sier Torkelsen.

Dagbladet har også vært i kontakt med Iselin Nybø, som ble ny Venstre-profil i Stavanger etter at Helge Solum Larsen trakk seg fra alle verv.

- Vi tar henleggelsen til etterretning, er alt hun vil si, og henviser til en pressemelding som skal komme fra partiet seinere i dag.

Helge Solum Larsen er for tiden 100 prosent sykmeldt, og vil ikke kommentere henleggelsen nå.