Utskiftningen i Det hvite hus:

- Nå er det kaos

Han ble ansatt for å fronte Trumps mest kontroversielle politikk, men Michael Flynn ble selv for kontroversiell.

PERSONIFISERING: Mandag måtte Michael Flynn (i bakgrunnen) gå av som nasjonal sikkerhetsrådgiver. Flynn var én av president Donald Trumps nærmeste og viktigste rådgivere, og representerte også to av Trumps mest kontroversielle standpunkt: sjarmoffensiven mot Russland og kampen mot radikal islamistisk terrorisme. Til slutt ble Flynn for kontroversiell. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PERSONIFISERING: Mandag måtte Michael Flynn (i bakgrunnen) gå av som nasjonal sikkerhetsrådgiver. Flynn var én av president Donald Trumps nærmeste og viktigste rådgivere, og representerte også to av Trumps mest kontroversielle standpunkt: sjarmoffensiven mot Russland og kampen mot radikal islamistisk terrorisme. Til slutt ble Flynn for kontroversiell. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det framstår som uorganisert. Det hvite hus forstår ikke helt ut rollen sin og har ikke de politiske tradisjonsbærerne som får dette til å gå rundt.

Det er Anders Romarheims, forsker ved Institutt for forsvarsstudier og USA-kjenner, dom over Donald Trumps framferd de siste 27 dagene. I går kulminerte den framferden med at Michael Flynn, presidentens nasjonale sikkerhetsrådgiver, måtte gå av etter å ha gitt feilaktige opplysninger til visepresident Mike Pence om sin kontakt med Russlands ambassadør til USA.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer