IKKE FORNØYD: KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd med den delvise beklagelsen han har fått fra Frp-nestleder Per Sandberg, etter sistnevntes uttalelser i morges. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN OG JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
IKKE FORNØYD: KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd med den delvise beklagelsen han har fått fra Frp-nestleder Per Sandberg, etter sistnevntes uttalelser i morges. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN OG JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADETVis mer

- Nå er det nok, Sandberg!

Knut Arild Hareide godtar ikke Per Sandbergs unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Min tålmodighet er i ferd med å ta slutt. Nå er det nok! tordnet KrF-leder Knut Arild Hareide mot Frp-nestleder Per Sandberg mot slutten av debatten mellom de to på NRKs «Dagsnytt atten».

Hareide har vært opprørt siden Sandberg i morges, i et intervju med statskanalen, ga KrF skylda for rekrutteringen av fremmedkrigere som drar i krigshandlinger og deltar i massakrer på kvinner og barn.

Uttalelsen kom i kjølvannet av hans sitater i Klassekampen, der Frp-nestlederen sier at alle andre partier på Stortinget har spilt fallitt når det gjelder innvandring og det multikulturelle samfunnet.

Irettesatt av Erna og Siv KrF-lederen uttalte til Dagbladet at han aldri har opplevd liknende i sin tid som partileder, og krevde at Frp nå må «rydde opp». Både statsminister Erna Solberg (H) og finansminister/Frp-leder Siv Jensen uttalte i ettermiddag at Sandberg «gikk for langt».

Sandberg beklaget sine uttalelser om KrF, og vedgikk overfor Dagbladet at «det gikk litt i ball». Men presiserte samtidig at kritikken mot innvandringspolitikken og de andre partiene generelt var ektefølt. Det gjentok han i kveld på «Dagsnytt atten».

- Jeg er glad Sandberg prøver å beklage, men dette er ikke en uforbeholden beklagelse, sa Hareide i møtet med Sandberg på NRK.

- Sandberg står fast på den politiske substansen, og det er ikke lett å ta imot beklagelsen, sa KrF-lederen.

- Helt enig Hareide viste så til avtalen mellom Frp, Høyre, Venstre og KrF, som sier at «Innvandring er en kilde til mangfold, nye impulser og kulturell utveksling».

- Jeg er helt enig i og har ingen problemer med ordlyden, sa Sandberg - og presiserte at han stiller seg bak de positive virkningene av innvandringen.

- Men ikke glem at mange vokser opp utenfor demokratiet, sa han.

- Når Sandberg sier at det fargerike fellesskapet har spilt fallitt, sier han samtidig farvel til mennesker med annen hudfarge i Norge, framholdt Hareide.

- En mørk dag Sandberg prøvde å fortelle at han kjenner mange innvandrere som bidrar med mye positivt i det norske samfunnet. Men Hareide hadde ikke glemt at Sandberg til NRK i morges uttalte at utviklingen med rekruttering av fremmedkrigere som massakrerer kvinner og barn, «er det KrF har ønsket». Dermed sluttet innslaget uten noen forsoning mellom de to.

- Det er en mørk dag for samarbeidet, slo Hareide fast på Dagsrevyen etterpå.