- Nå er det nok, Silvio!

Mer enn 2000 italienske kvinner har talt.

UNDER ETTERFORSKNING: Italias statsminister Silvio Berlusconi er under etterforskning etter at han skal ha gitt flere unge kvinner tilgang til leiligheter som betaling for sex. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/SCANPIX
UNDER ETTERFORSKNING: Italias statsminister Silvio Berlusconi er under etterforskning etter at han skal ha gitt flere unge kvinner tilgang til leiligheter som betaling for sex. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den pågående etterforskningen mot Silvio Berlusconi om at han skal ha betalt for sex med en mindreårig prostituert, har fått Italias kvinner til å reagere.

Påtalemyndigheten i landet mener også statsministeren blant annet skal ha gitt flere unge kvinner tilgang til leiligheter som betaling for sex.

Mer enn 2000 italienske kvinner har skrevet under på en kampanje på internett som en refs mot statsministeren om at ikke alle kvinner i Italia er prostituerte eller showjenter, melder nyhetsbyrået AP.

Mødre og politikere Kampanjen, som heter «Basta!» eller «Nok!», ble lansert i dag av den italienske opposisjonsavisa L'Unita.

Allerede har altså over 2000 kvinner skrevet under. Ifølge Ap er alt fra mødre og døtre til politkere og artister som har skrevet under.

I sentrum for skandalen står nattklubbdanserinna 17 år gamle Karima El Mahroug, bedre kjent som «Ruby».

Tenåringen har beskrevet de rene sexorgiene i en luksusvilla Berlusconi eier i nærheten av Milano, men sier hun ikke selv lå med ham.

Hun beskrev de ville festene med uttrykket «bunga bunga».

Refs fra politiet Berlusconi har også fått motbør fra uventet hold. Politiets fagforening reagerte forleden på hva slags klær statsministerens strippere har tatt på seg, før de tok dem av.

I STORMENS SENTRUM: Nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug fra Marokko skal ha forklart i detalj om sexorgier i regi av Silvio Berlusconi. Statsministeren etterforskes for å ha kjøpt sex av El Mahroug da hun var 17 år. Foto: REUTERS/SCANPIX
I STORMENS SENTRUM: Nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug fra Marokko skal ha forklart i detalj om sexorgier i regi av Silvio Berlusconi. Statsministeren etterforskes for å ha kjøpt sex av El Mahroug da hun var 17 år. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ifølge etterforskningsdokumenter som er levert til parlamentet, skal Berlusconi ha benyttet seg av kvinnelige strippere i sitt eget hjem, som har kledd av seg politiuniformer.

- Dette er alvorlig. Det underminerer profesjonaliteten til Italias politikvinner, sa generalsekretær i politiforeningen, Georgio Innocenzi.

Silvio Berlusconi hevder at anklagene om at han har betalt for seksuelle tjenester, er ledd i en politisk motivert forfølgelseskampanje mot ham, melder NTB.

Italias grunnlovsdomstol har langt på vei fratatt den italienske statsministeren hans juridiske immunitet.

- REKRUTTERTE PROSTITUERTE: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, er under etterforskning for å ha rekruttert et betydelig antall unge kvinner som skal ha prostituert seg med Silvio Berlusconi, ifølge saksdokumentene.Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/SCANPIX
- REKRUTTERTE PROSTITUERTE: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, er under etterforskning for å ha rekruttert et betydelig antall unge kvinner som skal ha prostituert seg med Silvio Berlusconi, ifølge saksdokumentene.Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/SCANPIX Vis mer