-  Nå er det nok

Forbundsleder Per Østvold er lei LO-Vallas kritikk av regjeringen. Nå vil han også at LO skal bli venner med SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Østvold stemte for LOs skatterefs av Kristin Halvorsen, men mener at angrepet nå har gått for langt. - Vi skal selvfølgelig si fra, men dette har tatt litt av. LO kan ikke fortsette å høvle over den nye regjeringen. Det vil ikke alle forbundene være med på, sier Østvold.

Han leder Transportarbeiderforbundet og er medlem i LO-sekretariatet. Forbundslederen sitter også i SVs sentralstyre. Dette er en klar melding til LO-leder Gerd-Liv Valla som har gått hardt ut mot regjeringens skatteprofil.

- Nå er det nok. Regjeringen må få arbeidsro. Nå har vi sagt tydelig fra. Vi kan ikke fortsette å kjefte på regjeringen, sier Østvold.

Underlig

LO-leder Gerd-Liv Valla finner utspillet fra Østvold litt underlig.

- Jeg kan bare vise til at Per Østvold stilte seg bak det vedtaket vi fattet. Han kom til og med skjerpende forslag. Og når vi hadde fattet vedtaket kunne vi selvfølgelig ikke la være å følge det opp, sier Valla. Hun sier LO fortsatt vil følge regjeringen med argusøyne:

- Vi har arbeidet hardt for å få en regjering som er med oss og ikke mot oss. Da må vi si tydelig fra når de etter vårt syn trår feil. Men ikke glem at vi også ga regjeringen ros for deler av budsjettet, sier Valla.

Østvold mener det skal være rom for å kritisere den rød-grønne regjeringen, men med forsiktighet:
- Det er viktig at vi ikke får et for dårlig forhold til regjeringen. Det er jo tross vi som har kjempet den fram. Det er vår regjering, sier Østvold.

 NOK ER NOK:  LO-topp Per Østvold ber LO-leder Gerd-Liv Valla om å slutte å kritisere regjeringen. Foto: Frank Karlsen
NOK ER NOK: LO-topp Per Østvold ber LO-leder Gerd-Liv Valla om å slutte å kritisere regjeringen. Foto: Frank Karlsen Vis mer

SV-samarbeid

Østvold mener også at LO er for dårlig til å samarbeide med SV og at dette er en grunn til den ramsalte kritikken mot skatteprofilen i budsjettet.

- Noen tar litt ekstra i fordi det er en SVer som er finansminister, sier han uten å ville utdype. Han mener LO-lederen må ta noen initiativer.

- Det er LO det står på. Det virker som LO har glemt at det er tre partier i regjeringen, sier Østvold. I arbeidet med budsjettet tok ikke LO kontakt verken med finansminister Kristin Halvorsen eller SVs finanspolitiske talsmann på Stortinget, Heikki Holmås.

Gode venner

Valla sier SV bare må si fra hvis de ønsker mer kontakt enn de to til tre årlige møtene LO har med partiet.

- Men det formaliserte faglig-politiske samarbeidet går mellom oss og AP og hovedkontakten vil alltid gå mellom meg og Jens. Jens og jeg er meget gode venner, selv om vi av og til er uenige i sak, sier LO-lederen og sier indirekte at Østvold nå gir ris til egen bak:

- Jeg formidler mine medlemmers synspunkter i Ap\'s sentralstyre. Jeg ville trodd det var naturlig at Østvold formidler sine medlemmers synspunkter i SVs sentralstyre, men det er det ikke min jobb å passe på, sier Valla.

FÅR KRITIKK: Gerd-Liv Valla.